Според британския вестник Financial Times, позовавайки се на високопоставени служители,

...
Според британския вестник Financial Times, позовавайки се на високопоставени служители,
Коментари Харесай

FT: ЕК отстъпва на Унгария, за да размрази 50 милиарда евро помощ за Украйна

Според английския вестник Financial Times, базирайки се на високопоставени чиновници, Европейската комисия е подготвена да извърши някои от настояванията на Унгария, с цел да бъде разблокиран пакет за поддръжка на Украйна в размер на 50 милиарда евро.

През декември. Този въпрос става още по-належащ поради, където въпросът за военната помощ на Киев също не може да бъде решен.

За да убеди Орбан да отдръпна ветото си, комисията е подготвена да даде на унгарския министър председател опцията през 2025 година да спре договорката за финансиране по средата , споделиха трима чиновници, осведомени с въпроса, пред Financial Times.

Като част от евентуална договорка Европейски Съюз ще се съгласи да включи обзор на четиригодишния пакет за поддръжка през идната година, когато може да реши дали Украйна се нуждае от цялостната сума и дали Киев е извършил условията за приемане на помощ от Европейски Съюз . Това би дало опция на Орбан да наложи несъгласие на продължаването му, написа вестникът.

Комисията също е подготвена, съгласно FT, да се съгласи с годишни инспекции и включването на уговорка за " спешно прекъсване ", съгласно която всяка страна ще може да изрази опасения по отношение на помощта за Украйна.

Запитан дали това ще бъде задоволително за Орбан да анулира ветото, почитан маджарски чиновник сподели на изданието: " Все още не съм сигурен, само че най-вероятно да ". Унгарците са " подготвени да договарят ", сподели различен източник пред вестника.

През декември Брюксел деблокира финансирането от Европейски Съюз за Унгария в размер на 10 милиарда евро , което преди този момент беше замразено заради опасения за върховенството на закона, напомня изданието (т.е. това не са първите отстъпки, на които Европейската комисия е подготвена да направиш).

Идеята за уговорка за преразглеждане на помощта за Киев беше препоръчана за първи път от Унгария през октомври, само че други водачи на Европейски Съюз бяха срещу.

Европейският съюз за взаимна помощ за Украйна, като подписа настрана съглашение сред останалите 26 страни членки на срещата на върха при започване на идната година.
 Кърби: Съединени американски щати стопираха доставките на оръжие за Украйна
Кърби: Съединени американски щати стопираха доставките на оръжие за Украйна

Причината е липса на финансиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР