Според бившия военен разузнавач Радион Попов, ексвоенният министър кеширал комисионните

...
Според бившия военен разузнавач Радион Попов, ексвоенният министър кеширал комисионните
Коментари Харесай

Колко милиона къта Бойко Ноев в офшорки?

Според някогашния боен шпионин Радион Попов, ексвоенният министър кеширал комисионните от Емилиян Гебрев в секрети задгранични сметки

 

“Ще се изненадам, в случай че до дни не излезе още едно име от Досиетата “Пандора ” - на близкия другар на Николай Младенов Бойко Ноев, а може би на неговия кум ”, разгласи през 2021 година военният шпионин Радион Попов във връзка скритото има̀не на ексминистъра на защитата.

 

Изявлението беше направено откакто гръмна абсурдът “Пандора ”, от чиято кутия излязоха прелюбопитни имена на локални и интернационалните оръжейни комисионери. Точно подобен е Бойко Ноев, който се разгласи за всекидневен представител на оръжейника Гебрев. “Не е загадка, че и при него има скрити пари. Тази мощна отбрана на Емилиян Гебрев не идва единствено от алтруистични усеща. За него ще кажа: Търсете парите ”, упорства Попов и открехва завесата за несметните милиони на Ноев в офшорни зони.

 

Според няколко дългогодишни оръжейни дейци, поискали анонимност по разбираеми аргументи, Ноев имал пръст в не изключително легален експорт на българско и сръбско оръжие до горещи точки в Близкия Изток и Африка, които са под ембарго и снабдяването им с муниции, боеприпаси и автомати е обект на интернационалните наказания. Експортът бил засечен от съперници и предаден на разузнаванията на Сърбия, Македония и Хърватска, които са тръгнали по дирите на ексвоенният министър и благодетеля му Гебрев.

 

Ако имаме вяра на източниците си, Ноев е осигурявал износа на оръжия от “Емко ” по остарели канали на Държавна сигурност и Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за арабския свят, по които с изключение на пушки са вървели опиати и цигари. Няма смисъл да споделяме, че героят на днешния роман е тясно обвързван с комунистическите секрети служби и има дебело досие в Държавна сигурност, което услужливо е унищожено след 1989 година

 

Когато през 1982 година Бойко Ноев стартира своята дипломатическа кариера, той е ортодоксален болшевик – изпратен е в Дамаск на промеждутъчен стаж. По това време той към този момент е в избрани връзки с Разузнавателно управление на Министерството на нар. В Дамаск той за пръв път среща военния аташе полковник Иван Джамбов и неговия асистент капитан Радион Попов. В единственото си изявление, което дава в края на юни 2001 година за в. " Новинар ", починалият към този момент полк. Иван Джамбов разкрива тази прецизно защитавана от Ноев загадка. До 1982 година Иван Джамбов е боен аташе в Дамаск и резидент на Разузнавателно управление на Министерството на нар там. Бойко Ноев идва на стаж като новак посланик. Както самият Джамбов разкрива в това изявление, той поддържа връзка с Бойко Ноев и му слага задания посредством своя асистент тогава - капитан Радион Попов. Оценката на полк. Джамбов е, че Бойко Ноев не е съдействал безусловно нищо за Разузнавателно управление на Министерството на нар, проявявал се е като слаб конфиденциален помощник и си е падал главно по тънката част. 

 

След завръщането си в България, Бойко Ноев се преквалифицира от експерт по арабските страни в подобен по Варшавския контракт и става оперативно забавен за руското ГРУ. В края на 80-те години е включен и в състава на аналитично звено към външния министър Петър Младенов, което е имало за цел да прави агитационен бараж на интернационалните рецензии против тъй наречените " възродителен развой ". Той се употребява от всички привилегии, които му дава аленият фамилен генезис и се трансформира в апотеоз на номенклатурното промотиране, настояват остарели комунистически офицери.

 

Точно дебелото номенклатурно родословие дава на Ноев “открит лист ” да комисионерства на не изключително чисти оръжейни покупко-продажби в интерес на ортака си и покровител Гебрев, а в това време към този момент пребоядисал се като демократ и атлантик да раздава присъди и индулгенции от екрана за честност към Запада.

 

Очаквайте: Пълни разкрития за комунистическото и агентурно минало на Бойко Ноев

Източник: crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР