Според бившия председател на КЕВР нямаме никакъв шанс да получаваме

...
Според бившия председател на КЕВР нямаме никакъв шанс да получаваме
Коментари Харесай

Станислав Тодоров: Ноември, когато вече нямаме танкери с втечнен газ от САЩ, цената ще се вдигне с 30%

Според някогашния ръководител на КЕВР нямаме никакъв късмет да получаваме газ по тръба от Русия

Ноември, когато към този момент нямаме танкери с полутечен газ от Съединени американски щати, цената ще се вдигне с 30%.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по  някогашният ръководител на КЕВРСтанислав Тодоров.

„ По отношение на потребителите на газ може да се вкара стратегия за обезщетения на битовите консуматори, както беше въведена предишния декември. Второто наложително нещо, което би трябвало да се направи, е втората газова връзка с Гърция да бъде вкарана в употреба, колкото се може по-бързо “, добави той.

По думите на Тодоров единствено за септември заради обстоятелството, че тази газова връзка не оперира, България и българския консуматор заплаща 150 млн. лева повече за газ.

„ Битовите консуматори няма от какво да се опасяват – това, което ще имаме като количество от Азербайджан и това, което ще имаме в „ Чирен “, е задоволително да покрие потреблението на битовите консуматори. Остава обаче въпросът за бизнеса “, добави някогашният ръководител на КЕВРСтанислав Тодоров.

„ Няма никакъв късмет “ - по този начин отговори на въпроса дали имаме късмет да получаваме газ по тръба от Русия Станислав Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР