Според бившия пилот на Алфа Ромео Антонио Джовинаци тимът не

...
Според бившия пилот на Алфа Ромео Антонио Джовинаци тимът не
Коментари Харесай

Джовинаци: Късметът ни убягваше винаги

Според някогашния водач на Алфа Ромео Антонио Джовинаци отборът не е постигнал резултатите, които е заслужавал в хода на сезон 2021 във Формула 1.

По думите на италианеца, който през 2022 ще се състезава във Формула Е и ще бъде авариен водач за Ферари и Алфа Ромео, през миналата акция шансът не е бил с него и Кими Райконен. Джовинаци съумя единствено два пъти да влезе в зоната на точките, като това се случи в Монако и Саудитска Арабия.

„ През последните три години несъмнено израснах. Ако се видя в едно съревнование през 2019 и в този момент, аз съм по-добър водач и човек. Винаги се усъвършенствам и постоянно желая повече, само че за жал Формула 1 е такава.

„ През 2020-а имахме известни проблеми с колата и нямаше положителни резултати. През 2021-а година пък имахме доста надпревари, в които имахме неприятен шанс, а бяхме в добра позиция. Разочароващо беше, че преди надпреварата в Саудитска Арабия имах единствено една точка. В Джеда спечелихме две, само че за жал не постигнахме това, което заслужавахме “, съобщи Джовинаци.

През 2021 той и Райконен съумяха да съберат единствено 13 точки, което отреди на Алфа Ромео деветото място в конструкторския шампионат. Зад тях остана единствено отборът на Хаас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР