Според бившия министър на отбраната Тодор Тагарев страната ни не

...
Според бившия министър на отбраната Тодор Тагарев страната ни не
Коментари Харесай

Обещава ли България изтребители на Киев - коментар на експерти по сигурността

Според някогашния министър на защитата Тодор Тагарев страната ни не е предлагала безвъзмездна помощ на Украйна. Като предложението за изпращането на изтребителите е в резултат на решението на Народното събрание да предоставим военна помощ на Киев. То обаче е с условия, които са и повода помощта да бъде отхвърлена от Съединени американски щати.Коментира още той в ефира на Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10150
„ Вероятно сме споделили, че сме подготвени да ги дадем, само че преди този момент дано дойдат или новите Ф-16, или да ни дават втора употреба самолети. Тоест след повече от година ”, сподели Татарев. Думите му, че сме сложили неизпълними условия, поддържа и полк. Владимир Миленски. Той уточни още, че приключването на класифицираната информация е " добре режисиран сюжет ".

„ Интересът към българските самолети не е висок, защото те в никакъв случай не са били осъвременени ”, добави още Тагарев.

 „ Звучи малко неуместно, че България е предложила своите самолети, поради ясните изявления на президента ”, разяснява журналистът Александър Велев. Той прозря журналистическа интервенция. Според него достоверността на тези документи е под въпрос, като една част от тях евентуално целеустремено са излезли на бял свят.

„ Ако това е вярна информация, тя може да има основни последствия за разузнаването. Това значи откриване на източниците на информация, методите, по които са били прихващани информационните канали на руснаците. Може да се стигне и до хората, които са предавали тази информация ”, уточни още Велев.

Експертът по национална сигурност проф. Румен Кънев също се усъмни, че България е възнамерявала да даде МИГ-овете си на Украйна. „ Това, което виждаме е примес от вярна и погрешна информация ”, уточни Кънев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР