Според Балкан (Ботевград) в България няма официално призната Асоциация на

...
Според Балкан (Ботевград) в България няма официално призната Асоциация на
Коментари Харесай

Няма официално учредена Асоциация на играчите от НБЛ, твърдят от Балкан

Според Балкан (Ботевград) в България няма публично приета Асоциация на играчите от НБЛ. До това изказване се стига след инспекция на Балкан на играчи от няколко клуба и цели да оспори изказванието на старши треньора на Левски Лукойл, който съобщи в ефира на Канал 3, че има основана Асоциация на играчите и в нея участват имената на 81 членове.

Ето формалното изказване, оповестено в уеб страницата на ботевградския клуб:

" Няма публично учредена Асоциация на играчите от НБЛ . Това откри Балкан след инспекция измежду играчи от няколко клуба. Както стана ясно през вчерашния ден, на Общото заседание на НБЛ, е изслушана позицията на Чавдар Костов, представляващ Асоциация на играчите от шампионата. В изявление пред Канал 3 в понеделник вечерта старши-треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов също изрече изказване, че е основана Асоциация на българските баскетболисти, в която са се подписали 81 членове.

Комуникацията сред тях съставлява група в обществено приложение, в която са включени играчи, само че няма публична регистрация, конструкция или правилник. Има желание за основаване на такава организация, само че към днешна дата тя не е записана писмено. Няма и акредитиран представител.

Важно конкретизиране е, че никой от клубовете не е осведомен авансово от БФБ, че на Общото заседание ще бъде изслушана позицията на играчите, показана от лице, което е директно забъркано в тази обстановката.
Играчите също не са знаели, че тяхното мнение ще бъде показано персонално на Общото заседание. " Общото " мнение, показано от състезателя на Левски Лукойл, е включено в срещата директно преди чуването на неговия тим, като позициите на двете страни необичайно са съвпаднали изцяло, което поражда още по-големи подозрения за авансово режисиран сюжет и цели на тази " организация ". Искаме да уточним, че задачата на инспекцията на Балкан не е да основава напрежение сред играчите или да омаловажава тяхното мнение . Те стават жертва на поредна операция, която се показва пред обществото и ръководителите на НБЛ. С това изказване бихме желали да потвърдим още веднъж, че откакто такава асоциация действително не съществува и няма правна стойност, както се официализира, а попада само като онлайн чат, то тя е образувана съзнателно преди Общото заседание, употребявайки терзанията на играчите в този миг и в услуга на желанието и задачите на Левски Лукойл, чийто състезател се явява точно основател на " групата " и представител на играчите. "

http://balkan-basket.com/bg/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР