Според българското законодателство подобни компютърни измами се наказват с от

...
Според българското законодателство подобни компютърни измами се наказват с от
Коментари Харесай

Все повече жени в България са жертви на онлайн любовна измама

Според българското законодателство сходни компютърни измами се санкционират с от една до шест години отнемане от независимост

Граждани алармират за така наречен " сантиментални измами " в интернет. Все повече дами са жертви на онлайн любовна машинация. Службите регистрират, че съвсем на всеки две седмици има жена, която е попаднала в схемата за десетки хиляди левове.

Една от жертвите на измамата споделя какво ѝ се е случило в ефира на . За нейна сигурност името и лицето ѝ остават скрити. През август тя получава покана за другарство от чужд мъж. Любовната ѝ история стартира с едно инцидентно известие. 

" Започна да ми написа, стартира незабавно с комплиментите. Аз първоначално бях доста скептична. Гледам моите другари да са общи другари на мои познати. Представи ми се за доктор, който работи в Сирия, от кралския флот, че има наследник. Като че ли това най-вече ме впечатли в цялата история. Той се усети и стартира на това да натъртва, знае, че на всяка жена това и е слабото място - децата “, споделя дамата. Въпреки че историята на мистериозния мъж звучи невероятна, с времето тя съумява да повярва на думите му и да си показа взаимния им живот.

" Аз споделя не обичам лъскавия свят, желая човек до себе си, желая майка за детето си. Точно точките, по които може да те допре. Това продължи повече от два месеца. Никой не се е държал по този начин с мен, да те издига на фундамент, да се чувстваш специфична “, споделя дамата.

Според психолога Велислава Донкина това е една доста обикновена скица.

" Това да предположиш или да си задоволително сензитивен, с цел да схванеш човек от какво има потребност. В последна сметка, с изключение на да усетиш тази нужда, да внушиш и да създадеш чувството, че ще я задоволиш “, споделя Донкина.

Не след дълго след първите обещания и любовни самопризнания мъжът стартира да желае пари.

" Още в края на август, началото на септември изиска пари за ваканционните, 5000 и нещо евро беше. Това е парадокс. Даже тогава аз за няколко дни го бях блокирала и за какво отново продължих - не знам. Аз му пишех, че вървя и диря заеми, само че той знае, че съм пенсионерка. Той не спираше да упорства, дори ме съветваше да взема от мои близки, от мои познати “, споделя дамата.

Тя пробва да вземе пари от свои близки, само че те даже не я изслушват.

" Жертвите са възрастни българки, най-често самотни, те се сортират по характерен метод. Разглеждат фейсбук профила им, виждат, че имат фотоси единствено с животни или природа, това е нещо, което приказва, че нямат продължителна или трайна връзка, че нямат непосредствен родственик, на който да разчитат. Започва се връзка и с доста мудни и характерно определени психически способи нарушителите се сближават с жертвата. Голяма част от жертвите продават своите имущества, взимат банкови заеми, услуги за бързи персонални заеми, взимат заеми от родственици в чужбина “, споделя Владимир Димитров от ГДБОП.

Така розовият балон се пука и дамата стартира за осъзнава, че любовната им история не е действителна.

" Много скърбя, доста скърбя, тъй като аз към този момент не съм човек на 20 - 30 години да желая кой знае какво то тоя живот. Не ми би трябвало кой знае какво от този живот, на мене ми би трябвало успокоение. Единствено в този момент от него ме боязън, тъй като те са отмъстителни тия хора. Той не е самичък, какъв брой му е да прати някой “, споделя тя.

Все повече дами са жертви на онлайн любовна машинация.

" Да бъдеш излъган, това да откриеш, че нещо, което е било показано по един метод, стои по напълно друг метод... това нападна една доста основна съставния елемент, която е доста сензитивна за нашата персона. Това дали сме скъпи, дали сме задоволително положителни да бъдем обичани “, добавя клиничният психолог Велислава Донкина.

Според българското законодателство сходни компютърни измами се санкционират от една до шест години отнемане от независимост, привличането на обвинените под отговорност обаче е извънредно комплицирано.

" Винаги стигаме до северноафрикански страни. Проблемът е, че процентът на разкриваемост при тези кибер закононарушения е невисок. Това е тъй като те са на един континент, жертвата е на различен континент, а парите се изпращат на трети “, споделя Владимир Димитров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР