Според българските закони никой не може да направи жилищна сграда

...
Според българските закони никой не може да направи жилищна сграда
Коментари Харесай

Кметът на Войводиново: От 800 000 роми у нас, 500 000 не плащат нищо!

" Според българските закони никой не може да направи жилищна постройка върху земеделска земя. Ако приемем, че 800 000 са ромите у нас, то несъмнено 500 000 не заплащат нищо. А в същото време всички ние желаеме пенсионерите да са добре платени, да имаме качествено опазване на здравето и така нататък " Това сподели пред публицисти през днешния ден кметът на Войводиново Димитър Тосев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Пловдивският административен съд през днешния ден гледа делото, което е едно от множеството заведени против заповеди за срутване на противозаконни къщи във Войводиново. Заведено е от Иванка Ангелова, чийто юрист упорства къщата й да не се събаря. Днес бяха разпитани и двама очевидци - Васил Василев и Йозо Асенов, като и двамата водят такива каузи в Административен съд. Те обясниха, че къщата на Иванка е издигната преди 30-ина години, има вода, а ток употребява от Йозо, имали общ електромер.

По време на днешното съвещание стана ясно още, че преди години от община " Марица " са предложили терени с позволение за градеж на жителите на ромската махала в селото. Така те са можели да купят терен и да си построят законни къщи, само че не са го сторили. По делото през днешния ден бе назначена съдебно-техническа експертиза за характерностите на парцела на Иванка (какво застрояване е възможно, какъв статут има съгласно Общ устройствен план, какъв брой здания има в парцела и т.н.). Ще бъдат изискани и данни от ВиК и ЕВН за партиди за вода и ток, каква консумация има и плащана ли е тази консумация. Следващото заседание е на 19 април.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР