Според Architectural Digest (AD) сред най-новите архитектурни забележителности в света

...
Според Architectural Digest (AD) сред най-новите архитектурни забележителности в света
Коментари Харесай

Най-добрите архитектурни постижения през годината

Според Architectural Digest (AD) измежду най-новите архитектурни забележителности в света са хотелски апартамент с къщурка за птици, окачен в гората на Харадс, Швеция; трансформирането на военноморски бункер в живописен комплекс в Сидни за 230 милиона $ и футуристичен състезателен стадион в китайската провинция Джъдзян, планиран по този начин, че да имитира близкия планински терен.
Тези дизайни са три от 20-те " Чудотворни творби ", определени от екипа от световни редактори на списанието и показани в мартенския брой.

 

" Списъкът WOW е миг на световно самопризнание за плановете, които трансформират образа на нашия свят - било то посредством своята инженерна досетливост, устойчиви нововъведения или чисто въображение ", сподели по имейл Ейми Астли, световен публицистичен шеф на AD.

 

 Всяка година AD избира впечатляващи нови структури с културно влияние, като предходната година описът включваше мултидисциплинарния център за изкуства Luma Arles на Франк Гери във Франция и неземната концертна зала Chapel of Sound на Open Architecture в Китай.

В тазгодишния лист са включени огромни нови дестинации за мода, търговия на дребно и хранене, в това число обновеното ателие-галерия на Кристиан Диор в Париж и наподобяващият на пещера ресторант Maison Owl в Убе, Япония. Не липсват пространства, отдадени на изкуството - от новия музей на Едвард Мунк в Осло до Музея за изкуство и снимка MAP в Бенгалуру, Индия.

 



 

MAD Architects проектира Quzhou Stadium, който включва интегрирани зелени площи, тъй че да имитира планински терен. Кредит: MAD Architects

 

Според Марина Хемоне, началник на публицистичното наличие на AD във Франция, един от най-значимите планове е дългата километър и половина концептуална апаратура " Град " на художника Майкъл Хайзер. Изграждането на загадъчния обект в пустинята Невада е лишило половин век, а пропорциите му " стопират дъха ", споделя тя.

 

Като различен любимец Хемонет показва и House of Music Hungary в Будапеща - място за представления с покрив, наподобяващ корен на лотос, който има 145 отвора, позволяващи консолидираното на светлина и дървета в пространството. Проектирана от японския проектант Соу Фуджимото, " напълно полупрозрачната фасада слива екстериора с интериора ", разказва тя, наричайки я " план в цялостна естетика с природата ".

 



 

Къщата на музиката в Будапеща има перфориран покрив, който разрешава на светлината да прониква във вътрешността, а на дърветата в помещението да надничат на открито. Кредит: György Palkó Liget/Budapest Project

 



 

Мемориалът и музеят на земетресението в Смритиван се простира на повърхност от 470 акра и включва редица водни резервоари. Кредит: Музей на земетресението в Смритиван

 

В Гуджарат, Индия, мемориалът и музеят на земетресението в Смритиван на Раджиев Катпалия също съчетава архитектура и околна среда на повърхност от 470 акра. В знак на респект към жертвите на земетресението в Гуджарат през 2001 година, постройката разполага с водни резервоари, на които са изписани имената им.

 

Според Комал Шарма, началник на публицистичното наличие на AD в Индия, мемориалът е " комбиниране на архитектура и ландшафт, (и) екология и биоразнообразие ". " Това е толкоз прекрасен и необичаен образец за нещо, изграждано в продължение на толкоз доста години и в такова красиво сходство с природата.

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР