Според 51% от българите медиите трябва да оповестяват междинни резултати

...
Според 51% от българите медиите трябва да оповестяват междинни резултати
Коментари Харесай

Над 50% от българите искат медиите да съобщават резултати в изборния ден

Според 51% от българите медиите би трябвало да оповестяват междинни резултати от екзит полове преди окончателното привършване на изборния ден. Това демонстрират резултатите от представително изследвания на " Екзакта Рисърч Груп ", предоставено от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Всъщност са направени две проучвания, които са извършени по метода изявление " лице в лице " в последната седмица на всяка от двете предизборни акции. Темата за оповестението на данни от екзит полове обаче е наранена единствено в последното, в което са взели участие 1005 пълнолетни българи.

Резултатите демонстрират, че 25% от интервюираните са на мнение, че не би трябвало да се афишират данни преди края на изборния ден. " Мнението в интерес на разгласяване на резултатите е публикувано измежду представителите на всички социално-демографски групи. Против огласянето на сходни резултати в медиите хора са хора с главно обучение и възрастни над 60 години ", показват от " Екзакта ".

В момента законът не разрешава оповестението на резултати преди изборите да са завършили, само че все пак медиите разгласяват такава информация и биват глобявани.

56% от интервюираните признават, че демонстрират интерес към информация в медиите за междинни резултати от екзит полове на социолози преди края на изборния ден. По-често сходен интерес демонстрират хора на възраст сред 30 и 50 години, респонденти с висше обучение и поданици на регионалните градове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР