Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова

...
Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

От КНСБ подкрепят Фандъкова за нов кметски мандат

" Споразумението за съдействие сред КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е позитивна " - това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кметицата и управленията на федерациите на синдиката, на която са разисквани уговорките от интервала преди локалните избори преди четири години и постигнатото в разнообразни области, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самата Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, още веднъж съобщи, че през септември ще разгласи дали ще се кандидатира за нов мандат. По думите й в интервала до тогава за нея ще е значимо да получи оценка от разнообразни организации за това какво е направила. Тя акцентира, че в никакъв случай не е давала празни предизборни обещания .

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева също съобщи, че организацията ще поддържа Фандъкова, в случай че тя се кандидатира за нов мандат на идващите избори. Подобна поръчка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Общата оценка на КНСБ за поддръжка на избрана кандидатура за кмет на София ще бъде дадена през есента, когато се видят номинациите и готовността им да изпълнят настояванията на синдиката, сподели Пламен Димитров. Той уточни, че управителния орган на Конфедерацията ще одобри послания към всички претендент кметове, ще бъдат декларирани упованията за идващия мандат, ще бъдат направени срещи с претендентите.

Пламен Димитров напомни, че наетите в София са 775 хиляди, от които 95 хиляди са в бюджетните системи. Над 30 % са синдикалните членове в бюджетно финансираните действия, като при тях междинната заплата е малко по-ниска от междинната за София. Пламен Димитров напомни, че междинната работна заплата в София е 37 % по-висока от тази за страната. От КНСБ регистрираха, че за четири години междинната заплата в София се е нараснала с към 40 % . От синдиката желаеха обаче повече ангажимент в някои области, изключително в областта на обществените услуги, където заплатите изостават. Димитров уточни, че от КНСБ са поискали от финансовия министър в допълнение 13 милиона лв. за финансиране на общественото подкрепяне през тази есен.

КНСБ чака още до 1 януари заплатите на медицинските експерти в учебното и детското опазване на здравето да стигнат 900 лв., както е заложено в КТД.

Такева уточни, че абсолютно се извършват всички задължения, поети в груповия трудов контракт, като общината се е заела и с дофинансирането на 12 учебни заведения в София с маломерни паралелки, както и дофинансиране на 23 детски градини с маломерни групи в крайните квартали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР