Споразумението за Brexit, договорено от Борис Джонсън, бе одобрено при

...
Споразумението за Brexit, договорено от Борис Джонсън, бе одобрено при
Коментари Харесай

Споразумението за Брекзит бе одобрено при първо гласуване в новия британски парламент

Споразумението за Brexit, контрактувано от Борис Джонсън, бе утвърдено при първо гласоподаване в новия английски парламент, написа Блиц.

Камарата на общините на английския парламент утвърди законопроекта за излизане на страната от Европейския съюз. За закона, включващ съгласуваната с Европейски Съюз договорка за изискванията на „ развода “, гласоподаваха 358 депутати, срещу - 234.

Преди това Народното събрание на четири пъти отклони законопроекта, който открива пътя за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза до 31 януари 2020 година Бившият министър председател Тереза Мей на три пъти претърпя крушение при гласуванията в Народното събрание, а Борис Джонсън единствено един път. Разположението на силите в Народното събрание се промени съществено след изборите на 12 декември.

В резултат консерваторите на премиера Джонсън получиха удобно болшинство в Камарата на общините. Именно заради това министър председателят се реши да внесе законопроекта още на втория ден от работата на новия парламент.

Увереността в позитивния излаз от гласуването даде опция на Борис Джонсън да ожесточи текста на законопроекта, включвайки в него възбрана за удължаването на преходния интервал след Брекзит, изтичащ на 31 декември 2020 година

На този стадий Англия и Европейският съюз ще продължат да живеят, като че ли Брекзит не се е състоял. През тези месеци страните имат намерение да се договорят за бъдещите си търговски връзки.

Според текста на постигнатото през октомври съглашение за Брекзит, преходният интервал можеше да бъде еднократно продължен, само че не повече от две години. Много английски специалисти считат, че няколко месеца няма да са задоволителни на Лондон и Брюксел, с цел да сключат контракт за свободна търговия между тях.

След гласуването английският парламент ще излезе в коледна и новогодишна почивка. Правителството разчита, че законопроектът ще бъда координиран от двете камари на Народното събрание и подписан от кралица Елизабет II в околните седмици, което ще разреши на Англия да напусне Европейски Съюз в посочения период.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР