Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи

...
Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката на ЕС договориха таван за цените на газа на едро

Споразумението поставя завършек на месеци разногласия по какъв начин да се подходи към повишаването на силата в Европейски Съюз

Министрите на енергетиката на страните от Европейски Съюз договориха граничен предел за цените на газа на едро при избрани условия, съобщи представител на Съвета на Европейски Съюз, представен от ДПА.

Компромисът, доближат през днешния ден, планува цената на газа на едро за някои фючърси, търгувания на нидерландския хъб TTF, да не надвишава 180 евро за мегаватчас при избрани условия, прецизираха дипломати пред ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.

Споразумението поставя завършек на месеци разногласия по какъв начин да се подходи към повишаването на силата в Европейски Съюз.

След като цените на едро означиха най-много през август, няколко европейски страни приканиха за амбициозни ограничения, а други, включтелно Германия останаха скептични дали интервенция на газовия пазар е добра концепция.

Германия в последна сметка поддържа договорката, която се чака да включва няколко защитни клаузи, посредством които да се подсигурява сигурност на доставките и непоклатимост на финансовите пазари. щ
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР