Споразумението ще даде на гиганта от Купертино достъп до множество

...
Споразумението ще даде на гиганта от Купертино достъп до множество
Коментари Харесай

Nokia и Apple сключиха дългосрочно патентно споразумение, свързано с 5G технологиите

Споразумението ще даде на колоса от Купертино достъп до голям брой изобретения в региона на 5G технологиите и още

Емил Василев преди 40 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:50 | 01.07.2023

Как ще наподобява Земята една година откакто изчезнат хората?

IT НовиниДаниел Десподов - 9:23 | 29.06.2023

Защо банкрутират всички ИИ ферми за развъждане на маруля и други зеленчуци?

IT НовиниДаниел Маринов - 19:26 | 01.07.2023

Причините, заради които Съединени американски щати не строи повече атомни електроцентрали

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple и Nokia подписаха ново дълготрайно патентно съглашение. С новата договорка Apple ще има достъп до голям брой патенти на Nokia, които включват изобретения в региона на 5G технологиите и други. Съобщението беше направено на 30 юни от Nokia, която наподобява не крие вълнението си от новата договорка.

Двата софтуерни колоса имаха предходно лицензионно съглашение, което трябваше да изтече в края на тази година. Преди този краен период беше подписано новото съглашение, което ще размени актуалното. Nokia и Apple не са разкрили изискванията на договорката, само че Nokia ще получава заплащания от Apple, която ще може да употребява нейните технологии и открития.

Макар Nokia да не е най-влиятелната марка на сцената на смарт телефоните, тя има някои от най-важните технологии, които движат тази промишленост. Има няколко смарт телефона, които идват от HMD Global, която има лицензионно съглашение с компанията за потребление на името ѝ върху смарт телефони, да, само че те не са „ яки “ като смарт телефоните на другите производители. Последният от тях е неотдавна обявеният Nokia G42 5G. Основната мощ на Nokia идва с помощта на нейните неповторими технологии и дълготраен опит в региона на патентите и технологиите. Nokia има повече от 20 000 патента, в това число 5500 патента, които са свързани с 5G технологиите.

Понастоящем финландската компания предлага своите патенти при обективни, рационални и недискриминационни условия, защото доста от тях са от значително значение, затова разчитат на технологиите на Nokia, макар че сега се водят разногласия, в които се пробват да дефинират какво е „ рационално “ за тях. Apple е една от тези компании, които получават достъп до експертния опит на Nokia посредством лицензионни съглашения, само че това не постоянно е било по този начин.

През 2017 година двата колоса подписаха съглашение за лицензиране на патенти след месеци на развълнуван юридически спор. Този спор приключи със съглашението за което става въпрос. За благополучие, не се стигна до нови равни борби, защото и двете страни взеха решение да „ играят почтено “. Тъй като нито една от фирмите не разкрива паричните детайлности на новата договорка се чака тези данни да се появят в приходите на Nokia за първото тримесечие на 2024 година.

В днешно време множеството артикули на Apple разчитат на 5G технологиите, тъй че е изцяло разумно компанията да продължи тази договорка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР