Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното,

...
Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното,
Коментари Харесай

Борисов: Споразумението с Турция държим мигрантите извън ЕС

Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното, с цел да държим миграционния напън отвън Европейски Съюз. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Университета за национално и международно стопанство, където изнесе лекция на тематика " България, Балканите, Европа и светът ", съобщи бТВ.

В началото на своята лекция той изрече съболезнования за починалите в произшествия през последните дни и поздрави Григор Димитр9ов за успеха му нощес на тенис шампионата в Лондон. Премиерът изрази и терзанието си от това, че в Германия още не е формирано държавно управление.

" Европейски Съюз не би трябвало да се гради вътре с огради, а да се загради извън с всички благоприятни условия, които имаме ", сподели той.

По думите му европейските водачи са в цялостно отказване по въпроса за Турция и няма тематика, по която да се сближат. " Турция е най-големия комшия на Европа, голяма страна, с най-голямата войска в Европа, която е добре тренирана и въоръжена ", изясни той. " Европейските водачи би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство ", съобщи министър председателят.

Оптимист съм за чакалнята на еврозоната като първа стъпка, работим интензивно и се надявам да се случи, разяснява още той. " Всяка страна е подписала, че в интервал от време, би трябвало да одобри еврото. Нашите финансово стопански параметри са такива, че не представляваме риск за еврозоната ", изясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР