Споразумението от Охрид (между Сърбия и Косово) трябва да се

...
Споразумението от Охрид (между Сърбия и Косово) трябва да се
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Всеки опит да се постави под въпрос Охридското споразумение ще бъде напразен

Споразумението от Охрид (между Сърбия и Косово) би трябвало да се приложи напълно и Европейски Съюз ще следи деликатно кой извършва съглашението и кой не, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и сигурността Жозеп Борел при започване на двудневната среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, заяви сръбската национална телевизия РТС.

" Всеки опит да се сложи под въпрос съглашението от Охрид ще бъде безрезултатен. Споразумението е признато, би трябвало да се извърши. Няма място за избор на части, които да бъдат изпълнени “, сподели Борел при започване на двудневната среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел и акцентира, че " съглашението от Охрид е изцяло и би трябвало да се ползва като цяло ".

Шефът на европейската дипломация добави, че Европейски Съюз ще следи деликатно осъществяването на съглашението и даде, както сподели, съвет на Белград и Прищина да не сочат с пръст другия, а да си правят работата.

Тази вечер Жозеп Борел ще рапортува на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз за постигнатите съглашения в границите на разговора сред Белград и Прищина и проектите за осъществяване на съглашението, съобщи Българска телеграфна агенция.

В заключенията от срещата на върха се чака европейските водачи да приветстват съглашението по Анекса за използване на съглашението за нормализиране на връзките и да призоват Белград и Прищина " експедитивно " да приложат съглашението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР