Споразумението между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв народ и Демократична

...
Споразумението между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв народ и Демократична
Коментари Харесай

Подписването на коалиционното споразумение засега се отлага

Споразумението сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " е " на финалната права ", само че няма да бъде подписано през днешния ден. Това стана ясно от думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, откакто Българска социалистическа партия възрази на текстове от документа.

Петков взе участие в незабавната координационна среща с останалите водачи, откакто социалистите желаеха смяна в текстовете на законодателната стратегия.

Стана ясно още, че Политическа партия ще изчакат пленума на Българска социалистическа партия.

" Днес да го довършим:б.р.- документа/- на следващия ден Българска социалистическа партия да мине с техните препоръки в утвърждението на съдружното съглашение. Нека през днешния ден да приключим диалозите - или в границите на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи ", отговори Кирил Петков пред.

Той добави, че се надява при започване на идната седмица " да имаме към този момент работещо държавно управление ", като не изключва още при приемането на мандата да е подготвен съставът на кабинета.

Петков се въздържа от това да разяснява имена на министри, само че акцентира, че съставът на Министерски съвет е " значително подготвен ". " Искам да дам цялостната независимост на всеки един от нашите сътрудници да дефинират тима, който смятат за най-хубав за тези позиции ", сподели водачът на Политическа партия в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

Първа за разнобоя в бъдещата коалиция оповести зам.-председателката на Народното събрание от Има Такъв Народ Ива Митева. От думите й се разбра, че партията, направила обструкции по текста на документа, е точно Българска социалистическа партия, а по-късно и самата соцлидерка Корнелия Нинова го удостовери.

Нинова обаче не вижда нещо необичайно в това. " Искаме в елементи всичко да бъде изпипано ", оправда тя крачката обратно на социалистите. По думите й от Българска социалистическа партия желали да добавят абзаца със законодателните оферти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР