Споразумението между ЕС и Турция, което ограничаваше от 2016 г.

...
Споразумението между ЕС и Турция, което ограничаваше от 2016 г.
Коментари Харесай

Мицотакис: Споразумението за миграцията между ЕС и Турция е мъртво

Споразумението сред Европейски Съюз и Турция, което ограничаваше от 2016 година притока на мигранти и бежанци в Европа, е мъртво.

Това съобщи през вчерашния ден гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година в изявление за Си Ен Ен, съобщи Агенция Франс Прес. "Нека бъдем почтени - съглашението е мъртво ", сподели Мицотакис пред американската телевизия. "Мъртво е, тъй като Турция реши да го наруши поради протичащото се в Сирия ", добави той.

Турция с обвинявания към Европейски Съюз поради мигрантите

Хиляди мигранти се струпаха по гръцко-турската граница, откогато турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи предходната седмица, че страната му повече няма да им пречи да влязат в Европа. Той направи това изказване, откакто няколко десетки турски военни бяха убити при въздушна бомбардировка в Сирия, напомня Българска телеграфна агенция. Гръцките сили за сигурност осуетиха по-късно минимум 39 000 опита за секване на границата.

Турция одобри през 2016 година да не пропуща повече мигранти към Европа в подмяна на 6 милиарда евро. Но Анкара счита, че други условия по съглашението, в това число облекчаването на визовия режим и въвеждането на някои търговски правила, не са били спазени.

Първите дипломати на Европейски Съюз показаха цялостна взаимност с България, Гърция и Кипър за рецесията по външната граница

Мицотакис сподели, че Турция не съблюдава задължението си да държи на своя територия претендентите за леговище, а тъкмо противоположното - оказва помощ им в опитите да влязат в Гърция. Той добави, че Гърция има право да пази суверенните си граници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР