Споразумението е част от стратегическото партньорство между двете финансови организации,

...
Споразумението е част от стратегическото партньорство между двете финансови организации,
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк и ЕИБ предоставят финансиране в размер на 200 милиона евро на средни и големи компании

Споразумението е част от стратегическото партньорство сред двете финансови организации, което има за цел да поддържа развиването на бизнеса в страната

УниКредит Булбанк и Европейската капиталова банка (ЕИБ) ще дават финансиране на бизнеса в размер на 200 милиона евро. Финансирането ще бъде ориентирано към междинни и огромни компании от разнообразни браншове, които имат капацитет за напредък и основаване на работни места в България.

В изискванията на съглашението Европейска инвестиционна банка дава гаранция от 100 милиона евро за портфейл, който ще включва капиталови и оборотни заеми с оптималната сума на единично финансиране до 20 милиона евро, като УниКредит Булбанк ще има опция да даде кредитиране при преференциални и гъвкави условия. Периодът за включване на нови заеми по програмата е до месец декември 2024 година и ще способства за устойчиви вложения и основаване на благоприятни условия за компании в страната да получат средства за разширение на активността си и осъществяване на нови планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР