Споразумение за тарифите за роуминг между страните от Западните Балкани

...
Споразумение за тарифите за роуминг между страните от Западните Балкани
Коментари Харесай

Подписаха споразумение за роуминг между страните от Западните Балкани и ЕС

Споразумение за цените за роуминг сред страните от Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Сърбия) и Европейския съюз бе подписано през днешния ден в Тирана в границите на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, оповестяват албанските медии.

Споразумението бе подписано в наличието на шестимата ръководители на страните от Западните Балкани, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, европейския комисар по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей и генералния секретар на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу, заяви АТА.

Споразумението за роуминга влиза в действие от 1 октомври 2023 година

След дълги договаряния Европейската комисия и Съвета за районно съдействие реализираха съглашение с мобилните оператори в Европа и на Балканите за понижаване на таксите за роуминг, написа „ Топ Ченъл “.

Споразумението за роуминг проправя пътя за пускане на процеса за унищожаване на таксата за роуминг сред страните от Европейския съюз и Западните Балкани, добавя медията.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР