Спорът между държавата и Симеон Сакскобургготски за собствеността на двореца

...
Спорът между държавата и Симеон Сакскобургготски за собствеността на двореца
Коментари Харесай

Държавата иска извънсъдебно споразумение със Симеон Сакскобургготски за Врана

Спорът сред страната и Симеон Сакскобургготски за собствеността на двореца " Врана " да се реши извънсъдебно. Това желаят от Министерството на районното развиване и благоустройство. Според тях това ще докара до бързо решение на проблема, който от години е в съда.

София

Делото за двореца " Врана " е едно от четирите, които Симеон Сакскобургготски води у нас против страната. И в това дело юрист Ирен Савова, която пази ползите на страната, претендира за благосъстоятелност на имението, доходи от добиви и обезщетение за безпричинно прилагане на парцела от страна на някогашния министър-председател на България и сестра му Мария Луиза. Тъй като делата се проточват с години, разновидността за извънсъдебно съглашение става все по-предпочитан вид и от ответниците. Те обаче желаят да стигнат до консенсус по всички каузи, а не всеки проблем да се взема решение поотделно.
Ели Христова, юрист на Симеон Сакскобургготски: " Тук въпросът не е делото " Врана " единствено. Става въпрос за едно световно съглашение по всички разногласия, освен в България, само че и в Страсбург. "
За задачата обаче и двете страни би трябвало да създадат отстъпки - разяснява юрист Христова. Все още обаче не е ясно в какво ще се изразят тези взаимни отстъпки, които се чака да сближат страните.

Следващото дело е планувано за 8 май 2018 година. Това е и времето, което двете страни имат, с цел да се спогодят. В противоположен случай последната дума ще има съдът.

Тогава притежателят ще би трябвало да се погрижи и за рушащите се здания и типа на парка, който през 2001 година беше дарен на Столичната община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР