Спонсорирайте океан - малък тихоокеански остров предлага нов начин за защита на водите

...
Островът се надява да събере повече от $18 милиона (£14,6
Коментари Харесай

Островът се надява да събере повече от $18 милиона (£14,6 милиона) от схемата чрез продажба на 127 000 кв./км единици, представляващи 40% от водите му, които образуват забранена морска защитена зона.

Забранена за превземане защитена зона е мястото, където премахването или унищожаването на природни или културни ресурси е забранено.

Спонсорските пари ще бъдат използвани за защита на водите от незаконен риболов и пластмасови отпадъци.

Нерегулираният риболов може да изчерпи рибните запаси, които след това не могат да се възстановят, докато пластмасите могат да бъдат погълнати от морските диви животни или да ги оплетат.

Човек- предизвиканото изменение на климата също доведе до по-топли и по-кисели океани, променяйки екосистемите за подводни видове.

Обратните завои на премиера всъщност не бяха около нетната нула - но заиграването на политика с изменението на климата е голям риск

В интервю преди стартирането на схемата в Ню Йорк във вторник г-н Тагелаги каза, че хората винаги са имали тясна връзка с морето.

< p>„Ниуе е само един остров в средата на големия син океан“, каза г-н Тагелаги. „Ние сме заобиколени от океана и живеем от океана. Това е нашият поминък.“

Той каза, че жителите на Ниуе са наследили и научили за океана от своите предци и искат да могат да го предадат на следващото поколение в устойчивото здраве.

По-голямата част от риболова в Ниуе е за поддържане на местното население, въпреки че има някои дребномащабни търговски операции и случаен офшорен промишлен риболов, според Организацията за прехрана и земеделие към ООН.

Г-н Тагелаги каза: „Поради целия нелегален риболов и всички други дейности в момента, ние решихме, че трябва да поемем инициативата, за да научим другите, че трябва да защитаваме океана. „

Ниуе е особено уязвим от покачващите се морски нива, застрашаващи сушата и сладководните му води, и островът е изложен на риск от по-интензивни тропически бури, натоварени от по-топъл въздух и води.

Прочетете повече от Sky News
Бечисти се сбиват в претъпкан влак
Глобен е мъж, карал змийски сърф

С население от едва 1700 души Ниуе призна, че се нуждае от външна помощ.

Това е една от най-малките държави в света, която е джудже от океанска територия, 1200 пъти по-голяма от нейната земна маса.

Съгласно плана парите от спонсорството - наречени Ангажименти за опазване на океана - ще бъдат администрирани от благотворителна организация доверие.

Ниуе ще закупи 1700 спонсорски единици, представляващи по една за всеки от нейните граждани.

Други донори за стартиране включват филантропът Лина Лам и съпругът й Крис Ларсен, които са съоснователи на блокчейн компания Ripple и базираната в САЩ организация с нестопанска цел Conservation International, която помогна за създаването на някои технически аспекти на схемата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР