Спомняте ли си усещането, което сте имали, когато ви сервират

...
Спомняте ли си усещането, което сте имали, когато ви сервират
Коментари Харесай

Бърза рецепта за приготвяне на сьомга на скара у дома

Спомняте ли си чувството, което сте имали, когато ви сервират съвършено печено парче месо, което не е прекомерно сурово или препечено и е меко, сочно и сочно? Да, това несъмнено е най -доброто възприятие на света! Но приготвянето на съвършено месо на скара не е детска игра, споделят майсторите готвачи. Това е напълно правилно, изключително когато става въпрос за риба, която елементарно може да се препече и да стане прекомерно жилава.

Що се отнася до рибата, сьомгата на скара безспорно е едно от най -добрите ястия и тази риба е идеална за този тип подготвяне, а точно - печене на скара. Така че, в случай че желаете да извършите нежна и сочна сьомга на скара вкъщи, постарайте се да следвате прецизно 4-стъпковата рецепта, която ще ви споделим в идващите редове.

Етап 1

Опитайте се да изберете идеалното парче сьомга в магазина. Нужно е да е  филе от сьомга с кожа със междинна величина. Вземете 500 грама филе от сьомга и го подправете с малко черен пипер, лимонен сок, чесън на прахуляк и сол.

Стъпка 2

В купа смесете ⅓ чаша соев сос, ⅓ чаша захар, ¼ чаша вода и 3 супени лъжици растително масло. Разбъркайте ги доста добре. Вземете частите риба и ги намажете щедро с тази примес. Поставете маринованите рибни части в торбичка, която се затваря крепко и оставете за предпазване в ледник за един час.

Стъпка 3

Сега авансово загрейте скарата и се уверете, че е на вярната температура. Рябва да знаете, че в случай че скарата е прекомерно гореща, тогава рибата може да се залепи за нея. Намажете леко грила и извадете частите риба от торбата. Поставете ги на скарата.

Стъпка 4

Печете всяка страна на рибеното филе за 5 до 7 минути и внимавайте да не го препечете. Махнете частите риба от скарата, до момента в който към момента са нежни и меки. Сервирайте  я гореща.

Не е загадка, че сьомгата е една от най-полезните риби. Важно е, обаче, да се знае, че избора в магазина е доста значим. Не всеки продукт е с отличн качество и вместо да си осигурите задраословно ядене, елементарно можете да се окажете в близото незабавно с проблеми със стомаха.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР