Споделянето на общо легло с любимия човек е едно от

...
Споделянето на общо легло с любимия човек е едно от
Коментари Харесай

Как да спим по-добре, когато споделяме леглото с някого

Споделянето на общо легло с обичания човек е едно от най-интимните неща. И колкото и хубаво да е това, и даже здравословно - защото понижава тревогата, усъвършенства качеството на съня и ускорява връзката, от време на време води до някои неприятни моменти. Особено в случай че навиците на сън на сътрудниците не се синхронизират.
 3-2-1 - методът, с който да подобрим качеството на съня си
Методът, който ни оказва помощ да спим по-добре

Какво съставлява 3-2-1

Затова е добре да сме наясно, че съществуват няколко тактики, които си коства да опитаме, с цел да подобрим взаимния си сън, без значение какъв е казусът.

Правила

Различията в навиците за сън на сътрудниците могат да бъдат преодолени, в случай че се съблюдават някои правила, като да вземем за пример да се изключи тв приемникът или осветлението, щом пристигна моментът за заспиване, с цел да няма разсейващи звуци или светлини в спалнята.
 Снимка 621111

Ако имаме дребни деца или домашни любимци, също би трябвало да реализираме единодушие за това дали им е разрешено да участват в леглото или не. Спането на дете сред двамата родители може да навреди на връзката, изключително в случай че единият родител не е склонен.

Ритуали

Спазването на общ обред преди лягане може да подсигурява на сътрудниците, че ще заспят умерено. Това включва подготовка за лягане като оправяне на леглото, приглушаване на светлината, даже и общ душ.
 Снимка 621114

От значимо значение е и да изгладим проблемите между тях преди лягане. Когато сътрудниците са уплашени след спор, хормоните в тялото не благоприятстват съня. Затова е добре да обсъдим всичко, което ни тревожи, преди да се отправим към леглото.

Температурата

Често срещано несъгласие - на единият от сътрудниците му е прекомерно горещо, а на другия му застудява през нощта. Но даже и сходен проблем може да бъде позволен, посредством потребление на обособени завивки, вентилатор или портативен климатик.
 Снимка 621113

Всъщност спането под обособени завивки, известно още като скандинавски способ на съня поради известността му в скандинавските страни, е доста практично решение. То разрешава потреблението на тежестта и стила на покривка, които са най-подходящи за самостоятелния комфорт, телесни температури и потребности от сън.

Хъркането

Безспорно това е едно от най-често срещаните недоволства измежду сътрудниците, които спят дружно. И в случай че тапите за уши не оказват помощ, добре е да се трансформират някои привички като приложимост на алкохол и цигари преди сън или късна вечеря. В помощ могат да са и калъфките за възглавници против прахови акари, спането встрани вместо по тил или носене на назални ленти за отваряне на носните пътища.
 Хъркането, тежестта, течностите, тютюнопушенето и останалите фактори, които въздействат на този противен проблем
Елементарните неща, които ще ни оказват помощ да спрем хъркането

Нещо изключително значимо за хората към нас

Но в случай че хъркането е в действителност съществено, е добре човек да потърси здравна помощ. Защото от време на време това не е просто шумно стеснение, а здравословен проблем, написа Real Simple.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР