СподелиЗа седма поредна година Финландия е най-щастливата страна в света.

...
СподелиЗа седма поредна година Финландия е най-щастливата страна в света.
Коментари Харесай

За седми пореден път Финландия е най-щастливата страна в света. Къде се намира България?

Сподели
За седма поредна година Финландия е най-щастливата страна в света. Това демонстрират данните на Световния отчет за щастието.

Той е дело на Център за проучване на благосъстоянието към Оксфордския университет. Докладът се изготвя въз основа на шест съществени критерия – обществена поддръжка, приходи, здраве, независимост, благотворителност и липса на корупция. След Финландия се подреждат Дания и Исландия.

Според документа по-възрастните са по-щастливи в страни като Норвегия, Швеция, Германия, до момента в който в Португалия и Гърция по-доволни от живота са младите. Сърбия и Латвия са страните с максимален растеж на показателя на щастието си за интервала 2021-2024.

За първи път от публикуването на отчета, което стартира преди повече от десетилетие, Съединени американски щати и Германия не са измежду 20-те най-щастливи народи и се подреждат надлежно на 23-то и 24-то място.

За сметка на това Коста Рика и Кувейт влизат при двайсетте първи страни в класацията под номер 12 и 13.

България е на 81-о място, като в миналогодишния отчет бе на 77-о.

Най-голям спад на задоволеност, най-много във възрастовата група 15 – 24 години, има в Афганистан, Ливан и Йордания.

Тазгодишният отчет откри също, че по-младите генерации са по-щастливи от по-възрастните в множеството райони по света – само че не във всички.

В Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия щастието измежду групите под 30 години е спаднало фрапантно от 2006-2010 година насам, като по-възрастните генерации към този момент са по-щастливи от младите.

За разлика от тях, в Централна и Източна Европа щастието се е нараснало доста при всички възрасти през същия интервал.

Класацията на щастието се основава на самооценките на хората за задоволеност от живота, както и на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, обществената поддръжка, продължителността на живота в положително здраве, свободата, щедростта и равнищата на корупцията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР