СподелиВоенните действия между Израел и Хамас“ бяха възобновени тази сутрин

...
СподелиВоенните действия между Израел и Хамас“ бяха възобновени тази сутрин
Коментари Харесай

Израел поднови сраженията в Ивицата Газа, след като „Хамас“ наруши примирието

Сподели
Военните дейности сред Израел и „ Хамас “ бяха обновени тази заран след едноседмично преустановяване на огъня, предадоха Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Двете страни в спора не съумяха да договорят следващо удължение на краткотрайното помирение, което изтече в 7 ч. през днешния ден (и българско време).

Израелската войска сподели в изказване, че е „ възобновила борбата против терористичната организация „ Хамас “ в линията Газа “. На този декор в няколко израелски селища прозвучаха сирените за въздушна паника.

По-рано израелската войска разгласи, че системата за противовъздушна защита „ Железен купол “ е прехванала една ракета, изстреляна от линията Газа.

В град Газа публицист от Агенция Франс Прес заяви за десетки израелски попадения в резултат на артилерийски обстрел и въздушни удари.

Споразумението за преустановяване на огъня сред Израел и „ Хамас “, контрактувано с посредничеството на Катар и Египет, влезе в действие на 24 ноември. Първоначално за интервал от четири дни, то бе удължено на няколко пъти.

През този интервал „ Хамас “ и други палестински групировки освободиха над 100 от към 240-те индивида, които бяха отведени в линията Газа при офанзивата в Израел на 7 октомври. Повечето от пуснатите заложници, на процедура единствено дами и деца, са израелци. Така в плен на палестинското ислямистко придвижване остават към 140 души.  Израелските управляващи оповестиха, че измежду неосвободените заложници има 3 деца и 10 души на възраст над 75 години.

В подмяна на освобождението на заложници Израел пусна от свои затвори 240 палестинци.

Катар и Египет желаеха да издействат удължение на прекратяването на огъня с още два дни. Смята се обаче, че „ Хамас “ ще желае по-висока цена за останалите заложници, измежду които има израелски бойци, отбелязва Асошиейтед прес.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР