СподелиВ последния ден от 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността днес

...
СподелиВ последния ден от 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността днес
Коментари Харесай

Мюнхенската конференция по сигурността завършва с дискусии за войната в Газа

Сподели
В последния ден от 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността през днешния ден войната в линията Газа заема централно място.

Сутринта палестинският министър председател Мохамад Щайе ще взе участие в панелна полемика за бъдещето на израелско-палестинските връзки дружно с някогашния външен министър на Израел Ципи Ливни и външния министър на Йордания Айман ал Сафади, написа Българска телеграфна агенция.

Войната в линията Газа сред Израел и палестинската ислямистка организация “Хамас ”, която продължава от месеци, към този момент беше нищожно е наранена по време на конференцията.

Индивидуални оратори, в това число немският канцлер Олаф Шолц и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, включиха тематиката в изявленията си и още веднъж се оповестиха в интерес на решение с две страни. Това планува самостоятелна палестинска страна, която да съществува спокойно паралелно с Израел.

Освен това конференцията възнамерява през днешния ден още веднъж да се концентрира върху европейския потенциал във връзка с войната в Украйна.

Сред лекторите са президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, украинският вицепремиер Олга Стефанишина и литовският външен министър Габриелиюс Ландсбергис.

На друго събитие висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел, латвийската министър-председателка Евика Силиня и немската депутатка Мари-Агнес Щрак-Цимерман – ръководител на комисията по защита в Бундестага, възнамеряват да обсъдят геополитическия дневен ред на Европейския съюз.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР