СподелиВ архивите на човечеството има истории, които ще бъдат запомнени

...
СподелиВ архивите на човечеството има истории, които ще бъдат запомнени
Коментари Харесай

Трагичната история на най-грозната жена в света

Сподели
В архивите на човечеството има истории, които ще бъдат запомнени с безграничната мощ на човешкия дух.  Такава е историята на Мери Ан Беван – дамата, чийто живот минава през голяма покруса и мощна обич, само че най-после приключва с същински успех. 

Родена през 1874 година в Лондон, Мери Ан е олицетворение на хубостта и грацията. Младите  й години са белязани от отдадеността на грижата за другите. Състрадетелна и дружелюбна,  тя работи като здравна сестра и намира задоволство в това да облекчава болката на хората към нея. През 1902 година се омъжва за Томас Беван, с който имат четири деца.

Проблемите на Мери Ан стартират единствено няколко години след сватбата, когато се появяват първите признаци на непознато за тези години заболяване  – акромегалия. То се характеризира с необикновен напредък и деформиране на лицето и крайниците, съпроводено от мощно главоболие и отслабващо зрение.



Тъй като заболяването се развива много бързо, лицето й става неузнаваемо за по-малко от 2 години, а зрението й стартира прогресивно да се замъглява.  В разследване на това тя губи работата си като здравна сестра и на 6-членното семейство се постанова да устоя единствено от приходите на брачна половинка й. Въпреди всичко, Томас я поддържа и остава неразделно до нея.

Но, за жалост, ориста напълно не е завършила с неприятните изненади за Мери Ан. През 1914 година се случва следващата покруса – брачният партньор й ненадейно умира, покосен от инсулт, оставяйки я напълно сама, без никакви приходи и с четири дребни деца на ръце. Изправена пред плашещата вероятност да се грижи за децата си сама, тя се озова на сложен кръстопът. Заради външния й тип за нея е съвсем невероятно да си откри подобаваща работа, а печеленето на пари се трансформира в голяма битка.

Отчаяна и без капка вяра, един ден Мери Ан попада на съобщение за конкурс за „ Най-грозна жена “.  За нея решението е ясно – бъдещето на децата й надвива над всички опасения, които може да е имала. И чудото се случва – побеждавайки 250 кандидатки, тя печели купата и паричната премия, която й оказва помощ да обезпечи прехраната на децата си за няколко седмици.

През 1920 година тя е наета от известния тогава шоумен Самюъл У. Гъмпърц да взе участие в неговото шоу. Хората се тълпят, с цел да гледат уродливата жена, която носи 46-ти номер обувки и има несъразмерно лице и големи ръце.  До гибелта си през 1933 година Мери Ан Беван се пътува с разнообразни циркове, в това число и фамозния при започване на 20-ти век цирк „ Dreamland “, с цел да изхранва децата си и да заплаща за тяхното обучение.



Колкото и трагична да е нейната история, Мери Ан е прегледен образец за това, по какъв начин една майка е подготвена да направи безусловно всичко за децата си. И макар, че за историята името й постоянно ще се свързва с „ най-грозната жена на света “, тя сигурно ще бъде  запомнена като една от най-любящите и духовно красиви майки в историята на човечеството.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР