СподелиСтранно нещо – тия, които преди седмица-две говореха за какво

...
СподелиСтранно нещо – тия, които преди седмица-две говореха за какво
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Полуприказки за полуграмотни

Сподели
Странно нещо – тия, които преди седмица-две говореха защо ни притрябвал някакъв си Шенген, в този момент заеха друга позиция: за какво единствено на половина сме в Шенген?

Измислиха даже подигравателен термин за влизането ни в европейското пространство: „ по въздушно-капков път “ – намек за нещо като вирус, нещо като Ковид, нещо като болест, която е единствено за нас – българи и румънци, тъй като ни броят за европейци второкласен.

Пускат се клюки за хиляди мигранти, които Австрия ще ни върне – това го повтарят освен партийни водачи като Нинова и Костадинов, освен пропагандисти като Волгин и Дачков.

И Слави Трифонов, който от много време не е виждан онлайн, и не е ясно дали в действителност съществува или е холограма, през Facebook се включи в хора. Той пък бил видял документ, че Австрия ни е върнала 6000 афганци и сирийци.

Къде ли ще са те, къде са се скрили? Бежанските центрове у нас са запълнени 70 на 100 – сподели изпълнителният шеф на организацията за бежанците. Общо те били към 2000…

Тоест, надалеч сме от бежански потоп – още повече, че в центровете мигрантите не ги държат под ключ – те са свободни и при първа опция отпътуват към другите европейски страни, по-развитите, където разчитат на по-добро бъдеще.

Президентът пък назова приемането ни в Шенген по вода и въздух – полу. И ни подсети за стила на Живков. Навремето, като откриваше цех за полупроводници, правешкият исполин на мисълта сподели нещо такова: „ Днес полупроводници, на следващия ден цели! ”

Ако на Радев му е по-разбираемо, по този начин да го запомни: през днешния ден полуприемане в Шенген, до края на годината – цяло!

Иначе дано да му викат полукрачка, само че тя е в вярната посока и ни отдалечава от Евразия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР