СподелиСред редиците на протестиращите земеделци има напрежение заради кухи“ браншови

...
СподелиСред редиците на протестиращите земеделци има напрежение заради кухи“ браншови
Коментари Харесай

Напрежение сред земеделците: Преговорите с кабинета може да зациклят заради „кухи“ организации

Сподели
Сред редиците на протестиращите земеделци има напрежение поради „ кухи “ браншови организации, които са основани, единствено с цел да вземат решение решават персоналните проблеми на основателите им.

Това изказване изложи пред ДЕБАТИ.БГ Радослав Христов, ръководител на Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

Той съобщи, че не е сигурен, че на срещата с държавното управление, която е планувана за през днешния ден от 18:00 часа, ще се стигне до разговор точно заради тази причина. В същото време той оцени позитивно напъните на земеделския министър Кирил Вътев.

„ Аз съм уредник на тези митинги. Подкрепям ги в частта на нашата декларация – на Националната асоциация на зърнопроизводителите, тъй като по-късно се появиха доста плюнки, които се пробват да се прикачат към нас. Извинявам се за израза, само че те са тъкмо такива. С най-различни претенции – единият желал оставки, различен желал пръскачки, трети не знам какво искал… Явно е, че не виждат по-далеч от носа си някои хора “, сподели Христов.



Той изрази мнение, че не е сигурен, че срещата при държавното управление през днешния ден ще протече безпрепятствено точно поради това.

Някои други организации, които са кухи организации, които имат по пет членове – аз ги назовавам „ Мама, баща и аз “, които от години стоят в министерството и са се настанили добре в него или към него и си вземат решение персоналните проблеми. Браншовите организации по тази причина са толкоз доста, тъй като някои от тях са с по трима или даже двама членове и са ги създали, единствено с цел да могат да стигнат до министерството и да си вземат решение персоналните проблеми. Това е реалност, повярвайте ми. 95 % от браншовите организации в бранш „ Земеделие “ са тъкмо такива, изясни той и даде образец с две от лицата на митингите.

„ И мога да ви кажа какво имам поради. Имам поради примерно тези двамата, които последно вършат митинги с едно-единствено искане – оставка на министъра. Те го вършат това, тъй като към този момент не им се случват нещата в министерството, по този начин както те желаят. Дълги години вилнееха из министерството на земеделието, а в този момент, при този министър, не могат и той просто им пречи. Но пречи единствено на тях двамата. На другите, както виждате, той не пречи. Или най-малко се пробва да помогне по някакъв метод “, сподели Христов.



„ Двамата сътрудници, които имам предвид и които персонално познавам, даже към този момент стартирам да се срамя, че ги познавам – Димитър Зоров и Венци Върбанов “, посочи той.

Христов уточни трите съществени тематики, по които ще търсят единодушие с държавното управление.

„ Първата са финансовите претенции – пакетът за подкрепяне. Втората група е законодателните пакети и третата е във връзка с зелената договорка, която действително сплотява всички фермери в Европа. Защото тази зелена договорка, която я мислят едни хора, които си чоплят носа и стоят на бюра в Брюксел и не са виждали по какъв начин наподобява трактор, нито комбайн, нито пшеница, нито царевица и не могат да отличат череша от вишна, такива хора да пишат по какъв начин аз да си виждам земята е безусловно цинично “, добави той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР