СподелиСофийският университет Свети Климент Охридски“ е класиран на 661-670 място

...
СподелиСофийският университет Свети Климент Охридски“ е класиран на 661-670 място
Коментари Харесай

Софийският университет направи рязък скок в класацията на най-добрите в света

Сподели
Софийският университет „ Свети Климент Охридски “ е класиран на 661-670 място в оповестената на 4 юни 2024 година международна ранглиста за 2025 година на, в която взе участие от 2013 година насам.

Университетът усъвършенства с 80 места позицията си в международната ранглиста.

Алма матер е единственият български университет, който намира място в тази ранглиста, и е в първите 12% от участвалите в класацията университети, като се подрежда и измежду първите 50% от класираните 1 503 най-хубави университети в света.

В класацията тази година са кандидатствали и оценени 5 663 университета, два пъти повече спрямо 2023 година. От тях до класиране са позволени 1 503.

Университетите се правят оценка въз основата на девет критерия: академична известност, брой цитирания на факултет, известност измежду работодателите, професионална реализация на приключилите, съответствие на студенти и преподавателски състав, брой задгранични студенти, брой задгранични преподаватели, присъединяване на институцията в интернационалните проучвателен мрежи, резистентност.

Най-висок е триумфът на Софийския университет в индикаторите професионална реализация на приключилите и присъединяване на институцията в интернационалните проучвателен мрежи.

Според статистиката от 2014 година до момента университетът се е придвижвал пет пъти нагоре в класацията, като три пъти е отстъпвал позициите си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР