СподелиШофьорът на автобус от столичния градски транспорт, който снощи катастрофира,

...
СподелиШофьорът на автобус от столичния градски транспорт, който снощи катастрофира,
Коментари Харесай

Шофьорът на автобусът в София, който снощи катастрофира, е загубил съзнание

Сподели
Шофьорът на рейс от столичния градски превоз, който нощес катастрофира, е изгубил схващане. Това заяви на брифинг Борислав Попов, шеф на отдел „ Безопасност на придвижването “ към Столичния автотранспорт за снощната злополука сред рейс по линия №94 на градския превоз и лек автомобил на ул. „ Никола Габровски “ в София. При случая пострадаха четирима души.

По информацията, която имаме, на лидера му прилошава, губи схващане и навлиза в насрещното платно, изясни Попов. На този стадий няма повече информация на какво се дължи това негово припадане и губене на схващане от три до пет секунди, изясни той и добави, че лидерът е с травма на гръдния панер и е оставен за лекуване в болнично заведение.

В тежко положение остава дамата, която е ударена от рейса, до момента в който е пресичала, заяви още Борислав Попов. Той посочи, че и две пътнички в рейса също са потърпевши, посетили са УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “, прегледани са и са освободени.

Попов съобщи, че водачът е дълготраен чиновник на Столичния автотранспорт и има доста опит, като досега не е имал здравословни проблеми. Шофьорът не е имал спомагателни смени, имал е повече часове, само че часовото му време за отмора е спазено, сподели още той. По думите му водачът на 1 януари е почивал, на 6 и 7 януари е имал двойна отмора, бил е на работа на 13 януари първа промяна, в неделя е почивал, а в понеделник е почнал втора промяна, като 36-часовото му време за отмора е спазено.

Борислав Попов уточни още, че всички водачи наложително по график веднъж в месеца минават през медицински обзор. „ Когато някой не се усеща добре, незабавно посещава медицинските служби, които са на две смени “, разяснява той.

Все още не е тестван здравният картон на водача и дали е имал прекъсвания по здравословни аргументи, само че това ще се направи, съобщи Попов.

Нямало е превишение на скоростта при случая, сподели още Попов и добави, че в тази ситуация не може да се приказва за премахване на водача, само че той ще се лекува до цялостното му възобновяване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР