СподелиСагата около войната на президента с парламента излезе от рамките

...
СподелиСагата около войната на президента с парламента излезе от рамките
Коментари Харесай

Нинова съобщила за корупция в правителствата на Радев, МВР каза, че работи по сигнали

Сподели
Сагата към войната на президента с Народното събрание излезе от рамките на „ евроатлантическите “ нападки против президента и се придвижи на полето на социалистите.

На брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи пред публицисти, че от партията са подадени сигнали за подозрения за корупция в четири министерства по време на служебните държавни управления на президента Румен Радев.

„ Сигнализирали сме за подозрения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев – Министерството на правораздаването, Министерството на електронното ръководство, Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система и промишлеността “, разгласи на брифинг ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и раздаде директория със сигналите.

Тя добави, че са отправени питания и за двама регионални шефове – на София и на Хасково.



Корнелия Нинова посочи, че най-общо в сигналите става въпрос за „ злоупотреби с публични поръчки с обществени средства, далавери с парцели “.

„ Първият сигнал, който сме внесли, е от 23 декември 2022 година, последната тъжба е от 24 януари 2024 година Не сме чакали в този момент Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети, ние знаем какъв е редът. Конкретно за двамата, които се загатват, не сме подавали сигнали, само че всичко това е обвързвано с президентското ръководство “, сподели Нинова на въпрос за упоменатите от Делян Пеевски имена.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че не изпитват боязън от „ следващата партия на президента Румен Радев “. Според нея обаче президентът приготвя такава партия изключително след вчерашните му думи.

„ Това е следващият му неверен ход и не е редно президент, до момента в който е настоящ, да прави партия “, сподели още Корнелия Нинова.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че във ведомството има сигнали, по които се работи. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев удостовери в Шумен, че в Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали против президентството, заяви Българска национална телевизия.



Докладът ще бъде подготвен още през днешния ден, само че данните в него ще бъдат оповестени от политическото управление.

„ Предварителните сведения удостоверяват, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам да ми се показа финален отчет, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният темперамент и едвам тогава можем да дадем цялостната информация за какви случаи, защо се касае, къде са постъпвали, коя работа ги е отработвала и тяхното придвижване. При всички положения сигналите са отработвани, осъществявани са инспекции и допускам, че са докладвани в прокуратурата, това е мое съмнение, само че такава е логиката “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вчера президентът Румен Радев, че офанзивите против него са поради боязън от нова партия.

„ Цялата тази режисирана медийна нервност издава боязън от нова партия. Този хор на страха сплоти освен партиите в „ сглобката “, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии, които дружно се усещат застрашени от ерозията на доверието “, разяснява Радев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР