СподелиС пет биса завърши концертът на Хосе Карерас и румънското

...
СподелиС пет биса завърши концертът на Хосе Карерас и румънското
Коментари Харесай

С пет биса завърши концертът на Хосе Карерас в София

Сподели
С пет биса приключи концертът на Хосе Карерас и румънското сопрано Диана Цугуи. Събитието бе в неделя вечер в зала 1 на НДК, в София. Организатори са Fest Team и Софийска опера и балет.

Диригент на спектакъла в София бе Давид Хименес, а оркестърът – на Софийската опера и балет.

Големият тенор показа произведения на най-вече италиански композитори – Елдо ди Ладзаро, Фурио Рендине, Александър Деревицки, Родолфо Фалво, Никола Валенте и Едуардо ди Капуа с фамозното „ О, соле мио “.

От мюзикълите Хосе Карерас изпя ариите Some Enchanted Evening от „ Южен Пасифик “ на Ричард Роджърс/Оскар Хамърщейн, както и The Impossible Dream от „ Човекът от Ламанша “ на Мич Лей.

Granada на Агустин Лара бе първият от петте биса, с който бе възнаградена изправената на крайници аудитория. Концерът завърши с My Way на Франк Синатра.

Заслужени овации получи и Диана Цугуи, която пя музика от Росини, Гершуин, Делиб и Йохан Щраус. Соловите осъществявания на оркестъра на Софийската опера и балет – на Бизе, Шостакович и Щраус, също бяха изпратени с продължителни аплаузи.

„ Много съм благополучен, че мога да се завърна при една от обичаните си публики, при българските фенове на музиката, където към този момент имах доста незабравими осъществявания, които ще си напомним с цялостна стратегия на 3 декември. Завръщането ми в София сигурно ще бъде празник на музиката “, споделя актьорът преди концерта.

Карерас е един от „ Тримата тенори “ – самопризнание, което споделя с Лучано Павароти и Пласидо Доминго. През кариерата си Карерас записва повече от 50 цялостни опери и 40 типичен и известни рецитала, изключително обичан е на публиката с партиите на Пучини и Верди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР