СподелиРуски военни блогъри и бивш съветник на Кремъл заявиха, че

...
СподелиРуски военни блогъри и бивш съветник на Кремъл заявиха, че
Коментари Харесай

Висш руски командир уволнен след поразяването на десантен кораб от украинските сили

Сподели
Руски военни блогъри и някогашен консултант на Кремъл обявиха, че Москва е уволнила уволнила командира на Черноморския флот ден по-късно,

откакто Украйна заяви, че е огромен съветски транспортен съд, съобщи Ройтерс.

До момента няма публично удостоверение за уволнението на адмирал Виктор Соколов.

Руското министерство на защитата не отговори на молбата за коментар.



Соколов пое командния пост през септември 2022 година, съгласно уеб страницата на министерството, няколко месеца след началото на войната на Русия в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Назначението му последва поредност от унижения за Черноморския флот, в това число
потъването на флагмана „ Москва “, изумен от украински ракети.
Въпреки промяната на командването, съветските военни кораби не престават да понасят удари от украинските сили, чийто личен флот спрямо тях е дребен.

Украйна употребява безпилотни военноморски дронове, натъпкани с експлозиви, с цел да нападна съветски кораби и се пробва да ги изтласка от елементи от Черно море, което й разрешава да отвори жизненоважен кулоар за транспорт на зърно.

В сряда Украйна съобщи, че е унищожила съветския десантен транспортен съд „ Цезар Куников “ край крайбрежията на анексирания от Русия Крим при интервенция с дрон, който е пробил левия ръб на кораба и го е предиздвикала да потъне. Русия не направи коментар.

Украинските военни настояват, че са „ унищожили “ 25 съветски военни плавателни съдове и кораби и една подводница през войната досега.

За отстраняването на адмирал Соколов оповестиха съветските военни блогъри и Сергей Марков, някогашен консултант в Кремъл, без да цитират източниците на информацията си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР