СподелиПрез февруари 2024 г. се очакват поне шест по-силни магнитни

...
СподелиПрез февруари 2024 г. се очакват поне шест по-силни магнитни
Коментари Харесай

Магнитни бури ни удрят през февруари, датите са ясни

Сподели
През февруари 2024 година се чакат най-малко шест по-силни магнитни стихии. Експертите считат, че елементарните ще се случват съвсем всеки ден, само че месецът ще премине безшумно, защото множеството феномени ще бъдат умерени. На 26-ти да вземем за пример се чака мощна стихия от 6 бала по 9-степенна канара. Това заяви Метео Балканс.

По обновени данни на Метеоагент – приложение за прогнозиране на слънчеви изригвания, предопределено за чувствителни към времето хора, които изпитват метеоропатия (известна още като метеорологични болки), пиковата слънчева интензивност ще бъде през първото и последното десетдневие на февруари. Първите мощни стихии би трябвало да се чакат на 1 и 2 февруари.

Също на 5, 6, 25 и 26 февруари ще има
мощни магнитни стихии.
Събития със междинен интензитет са планувани за 3-ти, 4-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти и 10-ти. А на 11, 12, 13, 14, 17 и 19 февруари бурите ще са слаби.

Магнитната прогноза за месец февруари дава обещание умерено и другарски настроено Слънце. Това пък е мнението на специалисти от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

„ Нищо няма да смущава ротациите, транслациите и другите по-прости или по-сложни векторни придвижвания, за които слушаме всекидневно в последно време “, показаха специалистите на понятен за хората език. Според тях въпреки всичко са вероятни отклонения от това положение, което се демонстрира все още за месеца, само че при всяка смяна те ще алармират.

Продължителна и мощна магнитна стихия се планува в средата на месеца – от 17 до 20 февруари. Слънчевата интензивност на 17-ти ще е слаба, по-късно на 18 и 19 февруари ще се увеличи до междинна, а на 20 февруари още веднъж ще се намали.

Последната нараснала слънчева интензивност за месеца ще бъде на 24 и 25 февруари. На 24-и бурята ще е междинна, а на 25-и ще е слаба.

Важно е да уточним, че месечната прогноза за магнитни стихии се смята за неточна и може да се промени и през февруари. Много е мъчно да се планува слънчевата интензивност авансово за толкоз дълъг интервал, прецизират украинските специалисти.

Какво съставляват магнитните стихии?

Така наречените магнитни стихии съгласно учените са геомагнитни феномени, които пораждат заради електромагнитната интензивност на Слънцето. Понякога се ускорява, появяват се коронарни дупки и изхвърляне на коронарна маса. Това се назовава слънчево изригване. Поради такава мълния огромен брой заредени частици навлизат в околното пространство.

Те се подхващат от слънчевия вятър и се носят във всички направления. Когато заредените частици доближат нашата планета, те се сблъскват с магнитното поле на Земята. Тези процеси се назовават
​​магнитни стихии, които са разследване
от защитната реакция на земното магнитно поле към външни фактори.

Явлението не предизвиква нарушавания на здравословното положение, само че оказва въздейства на сензитивните хора. Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези феномени, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, аритмия, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Нарушеното магнитно поле може да провокира нарушавания в техниката, навигацията, сигналите, които се одобряват и предават от спътниците, както и в електроразпределителната система, като най-уязвимите елементи от тази мрежа са високоволтовите уреди и трансформаторите.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките. Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР