СподелиПодмяна на съоръженията на Витоша и превръщането на природния парк

...
СподелиПодмяна на съоръженията на Витоша и превръщането на природния парк
Коментари Харесай

Намеренията на Васил Терзиев да промени София срещат са подложен на постоянен саботаж

Сподели
Подмяна на оборудванията на Витоша и превръщането на естествения парк в целогодишна туристическа дестинация, замяна на осветлението в софийските паркове и укрепване на столичната пътна полиция с нови камери за надзор на скоростта са единствено част от желанията, които столичният кмет Васил Терзиев предприе през последните седмици.

Това става на фона на нестихващи офанзиви против столичната администрация и за това, че тя не се оправя със отговорностите си, без да се регистрира саботажът, който близо 3 месеца организираха в СОС общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Днес стана ясно, че екипът на Терзиев си е сложил задача за замяна на осветлението на няколко столични парка – активност, която в годините е била занемарена.

Предприемаме ограничения да решим казуса със занемареното осветяване в софийските паркове. Първите паркове, които ще бъдат във фокус за замяна и възобновяване на осветлението, са четири от най-посещаваните места в столицата: Южен парк, Западен парк, парк „ Заимов “ и парк „ Хиподрума “, заяви през днешния ден кметът.

Любопитното в тази ситуация е, че измежду изброените за ремонт е обновеният при предходния мандат Западен парк. 

Терзиев напомни, че предходното ръководство на града е направило ремонт за 11 млн. лева, само че е не запомнило да подпише контракт за поддръжка, надлежно никой не се грижи за осветлението в парка.

„ Подобно е и ситуацията в парка „ Заимов “, където с изключение на всичко друго, високите стълбове за осветлението корозират и са в сериозно положение, рисково за минувачите.

В парк „ Хиподрума “ осветлението е построено като опит преди 15 години. И от този момент никой не се е сетил за него.

Едва предходната година в финансовата стратегия са заложени 30 000 лева за правене на план за промяна на осветлението “, написа Терзиев във Facebook.

Амбицията на кмета е и привличане на повече задгранични вложения в града. В тази връзка той организира две срещи с посланиците на Австрия и Япония.

„ За доста от нас Виена е златният стандарт за развъртян град. Австрийската столица от години работи интензивно за подкрепяне на процесите в града ни. Споделих с Андреа Икич-Бьом, дипломат на Австрия, някои от главните ни цели за развиването на София “, заяви във вторник Васил Терзиев.

Той показва, че един от целите е Витоша да се трансформира в прелъстителен център за целогодишен туризъм. Австрийският опит в тази област ще бъде извънредно потребен, счита кметът на столицата.

Още по време на кандидат-кметската акция Терзиев се разгласи за решение на казуса с лифтовете на Витоша. Разчетите демонстрират, единствено 2-3 години биха били нужни да се подменят старите уреди.

Ще работим за по-ефективното потребление на минералните води на София, показва още Васил Терзиев. „ Ще използваме модерните технологии и цифрови средства, с цел да взимаме решения, които се основават на данни, а не на субективни визии “, отбелязва той.

С посланика на Япония в България Хисаши Мичигами говорихме за съдействието на института INSAIT с водещия теоретичен институт РИКЕН в Япония, оповестява още Васил Терзиев. Той отбелязва, че двете организации към този момент работят по общи планове за развиването на изкуствения разсъдък с някои от най-големите японски софтуерни компании.

„ Като кмет ще направя вероятното да отворим вратата за водещи японски компании, които желаят да влагат в София – градът ни има цялостния капацитет за това. Смятам, че имаме общи ползи в региона на производството, подвижността, електрическите коли, ръководството на отпадъците, умните градове “, написа столичният кмет.

Той показва, че негова упоритост е да сътвори динамична стопанска система в София и по този метод да се усъвършенства качеството на живот в града, което да се усети от всички софиянци. Опитът на страни като Австрия и Япония може да е доста потребен, счита Васил Терзиев.

Очевидно е, че се прави всичко допустимо сходни начинания да бъдат осуетени.

Преди ден в изявление за Нова Терзиев съобщи, че се прави опит да се спре всяка самодейност на новото управление, и даде образец с поделянето на основни комисии в СОС сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ „ Синя София “ и отцепниците от „ Възраждане “.

Според Терзиев гласуването на комисиите е „ опит да има спирачка за всичко, което ние вършим “. „ Това, което няма да чуете от мен, е да се извинявам и да споделям какъв брой е мъчно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е военачалник без войска и не е безгласна писмен знак “, уточни той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР