СподелиПеевски е най-голямото зло за България. Това каза днес премиерът

...
СподелиПеевски е най-голямото зло за България. Това каза днес премиерът
Коментари Харесай

Службите и тоталният контрол: Който иска реформи, получава активно мероприятие от политическите мачовци

Сподели
Пеевски е най-голямото зло за България. Това сподели през днешния ден министър председателят в оставка Николай Денков.

Разбира се, на фона на това изявление доста разумно звучат въпросите: Защо в този момент го съобщавате това? Докато се одобряваха конституционните промени, Пеевски беше зло?

И още доста сходни въпроси може да се зададат и с съображение.

Но в това време българските политически мачовци знаят: Изпуснеш ли юздите на службите, джендъри ще те налазят. И сходно мислене се поддържа безмълвно от наблюдаващите, за които е задоволително обяснението за това, че има едни „ некадърници “, които нищо не схващат от политика, „ дилетанти “ (сякаш Борисов, Пеевски, Радев, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов и така нататък са влезнали в политиката с летящ старт и готови за политици), останалото е бошлаф.

Като ръководител на ДАНС за няколко дни, Делян Пеевски знае доста добре

за какво е значима тази работа. Това си пролича изключително ясно в последните дни със систематичната опозиция на ГЕРБ и Движение за права и свободи против настояванията на ПП-ДБ за ясни и транспарантни правила при назначенията в регулаторните органи, в това число и в службите за сигурност и правосъдната власт.

След като месеци наред некоалицията ГЕРБ-ДПС отправяше синхронизирани офанзиви против държавното управление, което другояче поддържаше, в този момент водачите на двете партии в Народното събрание – Борисов и Пеевски (отново в синхрон) изясняват през медиите, че не се желаят един различен, а доста желаят ПП-ДБ.

Впрочем, постоянно в изявления във връзка съществени тематики, изключително в изявленията на Делян Пеевски, се чете гордостта от шегите със полов подтекст, които се насочат към ПП-ДБ – седене в скута, държане за ръка, криене зад исполинския тил на Пеевски и под. Мачизмът в българската политика е наложителен, в случай че проявиш противоположното на политическо мъжкарство – т.е., в случай че опиташ да прокарваш политика

посредством диалози, единодушие, разискване, а не посредством налагане и тракане по масата, то ти си противоположен.

И това е доста занимателно за тези, които другояче са разрешили на противоположния да им поседне в скута (по Пеевски) или да ги погали по ръката (пак там), без обаче това накърнява мъжкото им, на мачовците, блаженство.

Силата, която показват мачовците в българската политика, идва от въздействието им.
И най-много това върху репресивния уред – Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата. Без тях те не костват.
Тези, които сега ги оглавяват, също показват „ мачизъм “ – шефът на ДАНС, препоръчан от служебния кабинет на президента Румен Радев и назначен от него с декрет, нееднократно си е разрешавал политически нападки против „ шарлатаните “ от ПП-ДБ.

Министърът на вътрешните работи пък мъжки отхвърли да поеме отговорност след погрома в центъра на София след митингите против шефа на БФС Боби Михайлов. Вместо това Борисов и Пеевски незабавно го опазиха и насочиха виновността за митингите към спортното министерство и метната власт.

И.ф. основен прокурор Борислав Боби Сарафов пък, както и подчинената му Илияна Кирилова, отхвърлиха на депутатите в Народното събрание да е явят на чуване.

Кирилова въпреки всичко пристигна, само че откакто напомни на депутатите, че същите могат да бъдат разследвани и това би основало спор на ползи. Нещо сходно сподели и Борислав Сарафов.

Това какъв брой значими са службите, го знае и Бойко Борисов. Ето и един откъс. Датата е 20 юни, годината – 2013. Няколко дни преди този момент Делян Пеевски е назначен за ръководител на ДАНС, а страната се тресе от митинги:

„ След като тези три партии (БСП, Движение за права и свободи и „ Атака “, бел. ред.) признаха изборите, и в тази рецесия още веднъж ГЕРБ е първа политическа мощ, те споделиха, че с управлението на ГЕРБ би трябвало да се разправят по ексцентричен метод и единствено господин Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сюжет – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев споделя „ ексцентрично “, „ единствено този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент “. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не споделят – кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима единствено от Ахмед Доган. Чие име беше представено в публично писмо, на централа, за поръчка против мен. Това е ексцентрично. Моят дядо, когато са го умъртвили, са написали в епикризата, че е умрял от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да създадат. Затова са тичали при основния прокурор още в петък “, сподели Борисов.

Всъщност той много постоянно приказва за убийството си. Веднъж твърдеше, че животът му е поръчан от Ахмед Доган, а различен път тази теза беше разгласена и при ареста му (показен, безпочвен и анулиран от съда) в държавното управление на Кирил Петков.

И постоянно подтекстът на тези изявления е обвързван с това кой владее службите и прокуратурата.

От няколко седмици на прицела на ГЕРБ и Движение за права и свободи е новоназначеното управление на митниците. Борисов се оплакваше, че това станало без координиране с него. Така оправда и отхвърли да подпише механизъм за транспарантно назначение в службите – ПП-ДБ си вършат техните непрозрачни назначения, а желаят от него бистрота.



И малко по-късно – ДАНС влезе в митниците и арестува новоназначената директорка.

В „ играта “ от известно време е и военното разузнаване. Преди седмица от службата, от която другояче не излиза никаква информация, оповести, че е тръгнала по петите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. От там обявиха в прессъобщение, че нямат пълномощия да проверяват български жители, само че са дали информация на „ способените органи “ за „ хипотетичен опит на външни лица за склоняване на чиновници “ да реализират нерегламентиран достъп до класифицирна информация.

По-късно към хора се причислиха от „ Възраждане “, които желаеха чуване на началника на военното разузнаване и демонстрираха много добра информираност по тематиката, която би трябвало да е секретна – Атанас Атанасов е оказал вмешателство и „ рекрутиране “ на хора от службите, а Костадин Костадинов дефинира това като държавна измяна.

Очевидно е, че тези, които упорстват за промяна в службите, в този момент са изправени пред целия наказателен уред на тези служби. Вътрешната опозиция в „ черните дупки на прехода “ няма да разреши никаква смяна. Единственият фиктивен мотив е – опазване на националната сигурност.

Неформалният – това че са овладени напълно от политическата олигархия. В службите е цялата нужна информация, с която се ръководи страната. Включително и тази дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил вербуван от Министерство на вътрешните работи, в това число и тази за през далечната 1996 година, поради контактите му с „ оперативно забавни лица “ – както и всички любопитни данни за предишното на Борисов от грамите на дипломат Байърли, които изтекоха през Wikieleaks и така нататък, и така нататък

В ДАНС е и всичката информация за това кой и за какво е сложил гърмеж на пътя на кортежа на някогашния основен прокурор Иван Гешев, както и за това къде е Петьо Еврото.



Апропо, достъп до цялата тази информация, който предостатъчно потрива ръце в профил и притихнал чака да му подадат топката със идващия длъжностен кабинет.

В ръцете на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са и всички конфискувани материали и данни по отношение на Петьо Еврото и контактите му с политици и магистрати, цялата информация за Нотариуса и обвързаностите му с властта, там е информацията за всички работливи „ джуджета “ в една добре смазана мафиотска машина.

Само че в България, който държи службите и прокуратурата на ръчно ръководство, той е мачото. Всичко останало са фантазии и въжделения за по-добър живот, които, за жалост, съществуват само като илюзорни сантиментални въжделения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР