СподелиПърви сняг за този сезон наваля в зимния курортен комплекс

...
СподелиПърви сняг за този сезон наваля в зимния курортен комплекс
Коментари Харесай

Честит първи сняг!

Сподели
Първи сняг за този сезон наваля в зимния курортен комплекс (к.к) „ Боровец “. Снежна завивка има както в курорта, по този начин и по дърветата към пътя Самоков – Боровец.

„ Нямаме самообладание за новия зимен ски сезон “ сподели пред Българска телеграфна агенция Мария Шейнова, маркетинг управител „ Бороспорт “.

„ Основният ни приоритет в подготовката, както постоянно, са пистите. Освен, че се радваме на днешния снеговалеж, за идния сезон разширихме и системата за механически сняг, като в ски център „ Ситняково “ се прибавиха огромен брой нови стационарни и преносими оръдия “, уточни Шейнова.

Тя добави, че до момента в който текат финалните подготовки за зимата, във връзка със студентския празник, на 9-ти и 10-ти декември, кабинковият въжен превоз ще работи за гостите на курорта, които желаят да се разходят в планината.

По думите на Шейнова „ Боровец “ е подготвен за един снежен, деен и безвреден ски сезон 2024.

В формалната си фейсбук страница от к.к „ Мальовица “ също показаха, че е завалял първи сняг за този сезон.

Сняг валя тази нощ на прохода „ Петрохан “, само че снежна завивка на пътя не се е задържала. Шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ молят водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост. Да не подхващат внезапни маневри. Областното пътно ръководство в Монтана има подготвеност да предприеме нужните дейности за обработка на настилките във високопланинската част на района и прохода „ Петрохан “.

Тази нощ сняг наваля и в Пампорово. В Смолянска област през цялата нощ продължиха превалявания от дъжд. По данни на Областното пътно ръководство към 3-4 часа тази заран преваляванията са минали в влажен сняг на проходите „ Рожен “, „ Пампорово “, „ Превала “ и на връх Перелик. Въпреки това пътната конюнктура е спокойна, само че водачите би трябвало да бъдат деликатни.

Условията за туризъм са неприятни, предизвестиха по-рано от Планинската избавителна работа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР