Служители на Главна Дирекция Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/ неутрализираха

...
Служители на Главна Дирекция Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/ неутрализираха
Коментари Харесай

ГДБОП разби мрежа от хакери и мулета, източили 800 000 лева от 12 клиенти на банки

Служители на Главна Дирекция „ Борба с проведената престъпност “ /ГДБОП/ обезвредиха незаконна група, източвала сметките на клиенти на банки. Задържани са 11 участници в схемата, съумели да трансферират към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лв. от 12 разнообразни банкови сметки .

Специализираната полицейска интервенция е извършена на във вторник. Действията са осъществени на територията на градовете София, Варна, Казанлък, Самоков, както и в селата Железница и Медкове ц.

Арестувани са двама хакери , набирачи на финансови мулета и мулета. Според първичните данни от следствието в интервала от април до август 2023 предходната, посредством електронно банкиране, са достъпени сметките на 12 български жители и юридически лица . От тях са нареждани преводи към авансово готови банкови сметки и картови преводи в интернет или към сметки в платформи за покупко-продажба на криптовалута .

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на 18 адреса и 6 автомобила , както и обиски. Иззети са мобилни телефони, компютри, флаш памети и документи. Разпитани са очевидци.

Всички 11 арестувани са привлечени като обвинени. На трима от тях е наложена мярка за задържане до 72 часа, на други седем – „ парична гаранция “ в размер сред 5000 лв. и 10 000 лв. , един е с „ подписка “.

В четири града у нас безработицата е съвсем нулева

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР