СподелиОранжев и жълт код за обилен снеговалеж за цялата страна

...
СподелиОранжев и жълт код за обилен снеговалеж за цялата страна
Коментари Харесай

Полиция и пожарна на крак за обилен сняг в събота

Сподели
Оранжев и жълт код за изобилен снеговалеж за цялата страна е публикуван за на следващия ден, 20 януари, събота. От Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ изпратиха информация до регионалните шефове за предприемане на спомагателни ограничения.

От пожарната поучават да не се подхващат пътувания, в случай че не е извънредно неотложно. Ако се постанова да се пътува, автомобилът би трябвало да е зареден с задоволително гориво и квалифициран за зимни условия. Избирайте единствено основни пътища, даже пътуването да е по-дълго, поучават още от пожарната. Трябва да сме облечени с топли облекла и със зареден мобилен телефон. И не на последно място – от ГДПБЗН предизвестяват да се кара деликатно.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за събота предизвестие от втора степен – оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен – жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна конюнктура. Ще има значителни снеговалежи с формиране на снежна завивка сред 5 и 15 сантиметра, в планинските региони – до 25-30 сантиметра.

Ще има и внезапно намаляване на температурите, съпроводено с сдържан вятър, с условия за виелици и навявания.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ също прикани водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании подхващат нужните дейности.

Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания при рухване на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч. на 21 януари /неделя/ се лимитира придвижването на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената възбрана за прекосяване се вкарва поради предстоящите интензивни превалявания от сняг, снегонавявания и поледици. По този метод ще се обезпечат условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътешестване за останалите участници в придвижването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР