СподелиОчаква се преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична

...
СподелиОчаква се преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична
Коментари Харесай

Очаква се преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да продължат и днес

Сподели
Очаква се договарянията сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да продължат и в неделния ден. Разговорите сред тях започнаха през вчерашния ден и завършиха късно нощес, без да бъде разгласен резултат. Двете политически партии договарят по план за съглашение за взаимно ръководство

В преговорния екип, разгласен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, заместник-председатели на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

В екипа на ПП-ДБ са министър председателят в оставка Николай Денков и водачите на обединенията Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Припомняме, че през вчерашния ден стартът на договарянията беше предшестван от скандал. Кметове от ГЕРБ излязоха с публична позиция, в която упрекнаха Кирил Петков, че се опитвал да внася разделяне в партията им.

Повод за това стана изказване на Петков по време на Третата национална конференция на „ Да, България “.Там той съобщи, че е разговарял с кметове на ГЕРБ и те споделили, че са удовлетворени от бюджета на министъра на финансите в оставка Асен Василев.

„ Някои кметове споделиха, че по никакъв метод не желаят да се връщат към остарялата система, тъй като тя означаваше ние да си лежим на опашката, да вършим благи очи, да се молим и да се надяваме, че ще бъдем дребното избраници, които ще получат пари от бюджета “, добави Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР