СподелиНай-малко петима служители на неправителствената организация Световна централна кухня“ (World

...
СподелиНай-малко петима служители на неправителствената организация Световна централна кухня“ (World
Коментари Харесай

Най-малко петима чуждестранни хуманитарни работници са убити при израелски удари в Газа

Сподели
Най-малко петима чиновници на неправителствената организация „ Световна централна кухня “ (World Central Kitchen), измежду които и чужденци, са били убити при израелски въздушен удар в Газа, заяви медийната работа на ръководеното от „ Хамас “ държавно управление на Газа, представена от Ройтерс.

Сред починалите при удара в Деир ал Бала в централната част на Газа са жители на Полша, Австралия и Англия, както и един палестинец, съобщи представител на медийната работа.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) споделиха, че организират задълбочена инспекция на най-високо равнище, с цел да схванат събитията на „ този драматичен случай “.
ЦАХАЛ поставя огромни старания, с цел да даде опция за безвредна доставка на филантропична помощ, и работи в тясно съдействие със „ Световна централна кухня “ в техните жизненоважни старания за обезпечаване на храна и филантропична помощ за популацията на Газа “, се споделя в изказване на военните.
„ Запознати сме със известията, че членове на екипа на „ Световна централна кухня “ са били убити при офанзива на ЦАХАЛ, до момента в който са работили в поддръжка на филантропичните ни старания за доставка на храна в Газа “, написа организацията в своя обява в „ Екс “.

„ Това е покруса. Работниците, предоставящи филантропична помощ, и цивилните жители НИКОГА не би трябвало да бъдат цел. НИКОГА “, се прибавя в известието.

„ Световна централна кухня “ доставя хранителни помощи и подготвени ястия за хора в потребност, показва Ройтерс. Миналия месец тя заяви, че за 175 дни е сервирала повече от 42 милиона ястия в Газа.

Испанският готвач началник Хосе Андрес основава „ Световна централна кухня “ през 2010 година, като изпраща готвачи и храна в Хаити след земетресението. Оттогава организацията доставя храна на общности, наранени от естествени бедствия, бежанци на границата на Съединени американски щати, здравни служащи по време на пандемията от коронавирус, както и на хора в споровете в Украйна и Газа.

Белият дом съобщи нощес, че е „ сломен “ от гибелта в линията Газа на няколко служащи от американската филантропична организация.

„ Съкрушени сме и надълбоко обезпокоени от удара “, съобщи в „ Екс “ говорителката на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

„ Хуманитарните служащи би трябвало да бъдат предпазени, защото те дават помощ, от която има обезверена потребност “, акцентира тя. „ Ние настояваме Израел неотложно да проверява случилото се “.

От своя страна израелската войска съобщи, че „ преглежда трагичния случай на най-високо равнище, с цел да разбере събитията “, и че е „ работила в тясно съдействие с УСК “ при разпределянето на помощта.

Организацията взе участие в изпращането на помощи по море от Кипър до Газа и в построяването на краткотраен пристан в обсадената палестинска територия. Първият транспортен съд разтовари товара си там в средата на този месец, под наблюдението на израелската войска.

На този декор администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля дали да придвижи огромен пакет от оръжейни прехвърляния за Израел на стойност 18 милиарда $, който ще включва десетки самолети Ф-15 и муниции, написа Българска телеграфна агенция.

Продажбата на 25 самолета Ф-15 от „ Боинг “ (Boeing) на Израел е в развой на разглеждане, откогато Съединени американски щати са получили формалното искане през януари 2023 година, съобщи един от източниците.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън нощес беседва с палестинския президент Махмуд Абас и акцентира, че Вашингтон продължава да се пробва да реализира прогрес в напъните си за преустановяване на огъня в Газа, се споделя в изказване на Държавния департамент.

Блинкън още веднъж е повторил, че Съединени американски щати чакат с неспокойствие да работят с новия кабинет на Палестинската власт, който беше показан от Абас предишния месец.

На този декор израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да предприеме „ незабавни дейности “ за прекъсване на излъчването на катарската телевизия „ Ал Джазира “ в Израел, съобщи Франс прес.
Терористичният канал „ Ал Джазира “ повече няма да излъчва в Израел. Възнамерявам да подхваща незабавни дейности в сходство с новия закон, с цел да спра активността на малкия екран (в Израел) “, съобщи Нетаняху, представен от своята канцелария.
„ Ал Джазира “ отхвърли обвиняванията, че е навредила на сигурността на Израел и ги назова „ рискова и нелепа неистина “, заяви Ройтерс. Телевизията, която остро подлага на критика военната интервенция на Израел в Газа, откъдето непрекъснато предава репортажи, и преди е упреквала Израел, че редовно нападна нейните офиси и чиновници.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР