СподелиНародното събрание ще изслуша министър-председателя Николай Денков и военния министър

...
СподелиНародното събрание ще изслуша министър-председателя Николай Денков и военния министър
Коментари Харесай

Депутатите изслушват премиера Денков и министър Тагарев, заради посещението в Украйна

Сподели
Народното събрание ще изслуша министър-председателя Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев по отношение на визитата в Украйна при започване на тази седмица.

Искането за чуване на Денков е по предложение на Българска социалистическа партия, а от Движение за права и свободи настояха към него да се причисли и министърът на защитата.

„ В подтекста на срещата на европейските водачи в Париж, разчитаме като подготвеност да се даде армия. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изказване, че въпреки и да не е реализиран консенсус в този момент и незабавно, в бъдеще стои открит въпросът за даване на жива мощ по двустранни съглашения сред страни – членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна “, съобщи Корнелия Нинова.

Точката е първа от програмата за работа на депутатите от програмата за четвъртък.

И Денков, и Тагарев към този момент изрично обявиха, че България не възнамерява изпращането на наши военни в Украйна. Въпреки това към тях прозвучаха съществени рецензии и искане да обяснят какво съставлява подписаното в Киев двустранно съглашение за сигурност с Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР