СподелиКамерите на ТОЛ-системата, които стана ясно, че ще засичат и

...
СподелиКамерите на ТОЛ-системата, които стана ясно, че ще засичат и
Коментари Харесай

Законът не позволява да ни глобяват за скорост, засечена от ТОЛ-камерите

Сподели
Камерите на ТОЛ-системата, които стана ясно, че ще засичат и скорост, ще могат да регистрират междинната скорост на придвижване на колите.

Това значи, че скоростта на един автомобил ще бъде регистрирана в две точки. Ако тя надвишава ограничаването на скоростта за съответния сектор, тогава системата автоматизирано ще записва нарушаване.

За да се случи това обаче, с изключение на узаконяване на камерите, би трябвало да има и законови промени. С редакция в Закона за придвижване по пътищата би трябвало да бъде несъмнено понятието междинна скорост.

Очаква се целият развой по узаконяването и законовите промени да завърши след четири месеца.

Арсеналът от камерите на ТОЛ-системата ще добави близо 230-те камери на „ Пътна полиция “.

На всяка от точките с камери на ТОЛ-системата има по едно устройство за всяка лента, тъй че да бъде затрупан целият пътен сектор.

Това значи, че на автомагистралите ще има по 6 камери на една точка в двете направления.

Вече са осъществени първите проби на Северната дъга, а камерите се тестват за работа при рискови метеорологични условия.

Софтуерът, който прави допустимо засичането на скоростта, работи от началото на ТОЛ-системата, само че досега тези данни са употребени от КАТ единствено за информации и предварителна защита.

Фишът, който ще бъде изпращан до водачите, откакто бъдат засечени с висока скорост, ще съдържа с изключение на данни за скоростта и времето на прекосяване на автомобила, само че и фотоси на самото транспортно средство – надлежно при влизане през първата контролна точка и при излизане.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР