СподелиИма над 20 000 компании, които участват в избягване на

...
СподелиИма над 20 000 компании, които участват в избягване на
Коментари Харесай

Асен Василев: Над 20 000 компании участват в избягване на санкциите срещу Русия

Сподели
Има над 20 000 компании, които вземат участие в отбягване на глобите и доставки на материали в Русия и от Русия. Това разяснява министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг пред публицисти в Министерски съвет след края на срещата на министър-председателя акад. Николай Денков с европейския комисар по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюза на финансовите пазари Марейд Макгинес.

Министър Василев добави, че на срещата е разисквано по какъв начин това да бъде пресечено. Основният проблем е, че на всички места в Европа тези компании работят с изрядни митнически документи, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Това е двадесетият пакет от наказания, който се приготвя – по какъв начин да се затворят тези дупки “, сподели Василев. Той разясни, че огромна част от сухопътния пренос минава през България, Турция и по-късно продължава към други страни. Целта е всичко да бъде обследвано доста по-обстойно. Според Василев това става, когато на оперативно равнище се направи доста по-дълбока интеграция сред Европейската комисия и Агенция „ Митници “. Освен това би трябвало да се схванат моделите на държание, а освен съответни покупко-продажби или преноси. Василев смята, че би трябвало да се откри метод да се „ затворят задачите модели на държание “. Това може да стане с подзаконови актове или съответни процедури най-много на Агенция „ Митници “, само че и освен.

„ Имаме опит с Англия с подобен тип артикули. В момента желаеме да надградим този опит и да стартираме с Комисията доста по-активно да идентифицираме рисковете, моделите на държание и надлежно да спрем този пренос, който минава освен през България, само че и през много други страни “, съобщи Асен Василев.

Министър-председателят акад. Николай Денков посочи, че като образец на подобен вид артикули могат да бъдат електронни съставни елементи, които да бъдат употребявани в разнообразни военни приложения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР