СподелиДоста твърдо и усилено се приближаваме към еврозоната. С много

...
СподелиДоста твърдо и усилено се приближаваме към еврозоната. С много
Коментари Харесай

Денков в Пловдив: Усилено се приближаваме към еврозоната

Сподели
Доста твърдо и интензивно се приближаваме към еврозоната. С доста старания персонално на финансовия министър успяхме да потвърдим, че сме надеждни. Единственият аршин, който не успяхме да покрием, е за инфлацията, която би трябвало да е 1,5%. Ако погледнете данните, ще видите, че тя спада с доста бързи темпове, тъй че ние се приближаваме до осъществяването и на този аршин. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Пловдив.

Относно тематиката със санирането, министър председателят съобщи, че се търсят още средства, с цел да бъдат финансирани още планове от листата, който преди време е юридически за санирането.

На въпрос, дали ще се намерят още средства за фермерите, с цел да не стачкуват, той съобщи:

„ За тази година има към 500 милиона лв. повече, в сравнение с в бюджета на предходната година. Така че средства има. Това, което следва е да забележим, дали има проблем с разпределението на тези средства, дали е належащо да се намесим в това, което досега е възнамерявало Министерството на земеделието и дали имат съображение част от тези претенции, тъй като от време на време се оказва, че е въпрос на недоумение. Очакват се средства от една посока, а се оказва, че те са заложени на друго място. Така че диалогът ще бъде изцяло прагматичен – това, което е налично, дали се употребява по най-прагматичния метод “.

Министър-председателят Денков разяснява и акцията на Министерство на вътрешните работи в парцели на предприемача Васил Божков. „ Говорихме с вътрешния министър. Той сподели, че те извършват дейности по нареждания на прокурора. По закон само прокурорът може да разяснява информация пред обществеността. Не желая да разясня нищо повече “.

Денков добави, че се дължи едно публично пояснение защо става дума, само че това е в пълномощията на прокурора.

Премиерът уточни, че е приказвал с Асен Василев за имотния скандал в последните дни. „ Той даде напълно ясно пояснение – купено, продадено. Това са неща, които той показа посредством обществените медии. Мисля, че би трябвало него да питате и Даниел Лорер. Знам, че са сезирани съответните органи, тъй че би трябвало да мине инспекцията. И различен път съм казвал, че съответните правосъдни органи би трябвало да си свършат работата. Ако има нещо неправилно – да кажат. Това, което виждаме непрестанно, че се подмята каква ли не информация. Трябва да бъде тествана и в случай че някой е направил престъпление – би трябвало да понесе следствие – и по закон, и надлежно морални, в случай че има проблем “.

Денков разяснява и избора на нови конституционни съдии: „ Това е пълномощие на Народно събрание, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата претенденти има основна разлика и това дава отражение както в мненията, по този начин и в метода, по който се допуска, че ще работят техните кандидатури. “

По мотив случая с 15-годишната Даная, министър председателят Денков съобщи:

„ Няма по какъв начин да работи здравната система, в случай че подлагаме на подозрение всяко нещо, което се случва. Затова би трябвало да имаме доверие на докторите и в случай че има рецензии против тях би трябвало да е въз основата на инспекции и съответни резултати, които да демонстрират съответен проблем. Имало е такива случаи от предходни години. Но до момента в който няма подобен резултат от инспекция, ние би трябвало да имаме вяра на докторите. Иначе при кого различен ще отидем – при докторите. “

Докато няма резултати от инспекцията, които да демонстрират, че нещо не е редно, аз персонално разгадавам на презумпцията за непорочност. Докато няма умозаключение за лекарска неточност, аз считам, че лекарска неточност няма, посочи Денков.

Премиерът е уверен, че до края на годината страната ни ще извърши критериите за влизане в чакалнята в еврозоната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР