СподелиАко няма Столичен общински съвет (СОС), рекордният бюджет ще трябва

...
СподелиАко няма Столичен общински съвет (СОС), рекордният бюджет ще трябва
Коментари Харесай

Столичният кмет: Ако няма общински съвет, рекордният бюджет на София ще почака

Сподели
Ако няма Столичен общински съвет (СОС), рекордният бюджет ще би трябвало да изчака малко и да работим с този от 2023 година, съобщи на брифинг кметът на София Васил Терзиев. Тази вечер се организира публично разискване на бюджета на Столичната община в СУ „ Св. Климент Охридски “.

Той посочи, че средствата не биха били 2,5 млрд.лв., какъвто е бил бюджетът за предходната година, защото немалка част от парите са по европейски стратегии, каквито няма да има през тази година. Това е едно от перата, по които има понижение, разяснява кметът. Терзиев уточни, че в случай че се работи с миналогодишния бюджет, той би бил към 2,3 млрд.лв.

По мотив днешния следващ несполучлив опит за избор на ръководител на СОС кметът сподели, че продължава да се търсят разнообразни формули за излизане от настоящото състояние. Трябва да приемем бюджет, да приемем икономическата рамка на превоза, с цел да могат да бъдат почетени настояванията на чиновниците там, би трябвало да се вземат редица други решения, които са със глоба на СОС, акцентира Терзиев. Той подсети, че изтичат мандати на надзорните препоръки на разнообразни сдружения. Вече стартира да има все по-дълбоки проблеми, сподели кметът.

Според него поради поляризацията, която има в целия политически набор, всички насъбрани проблеми, не е елементарно постигането на консенсус. Все повече всички вървят към доближаване към концепцията, че казусът би трябвало да се реши в идващите дни, акцентира кметът Терзиев. Политическото позициониране би трябвало да мине на втори проект и потребностите на жителите на София би трябвало да вземат връх. Разбирам страха, че „ ще бъда упрекнат в сглобки и заварки “, само че най-важното е да имаме боязън, че не можем да си осъществим отговорностите към жителите, сподели още столичният кмет.


За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР