Споделеното пътуване не е предмет на регулация, тя е за

...
Споделеното пътуване не е предмет на регулация, тя е за
Коментари Харесай

Споделеното пътуване не се регулира, уверяват автобусните превозвачи

Споделеното пътешестване не е предмет на регулация, тя е за нерегламентираните транспорти. В класическата му форма споделеното пътешестване е когато се поделят разноските за гориво. При него не се генерират доходи.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Магдалена Милтенова - ръководител на конфедерацията на автобусните превозвачи. Заедно с нея в студиото бе и социологът Първан Симеонов, който желае законовите ремонти да демонстрират ясно границата сред споделено пътешестване и нерегламентиран транспорт.

" Скептичен съм към опцията споделеното пътешестване да бъде регламентирано, тъй като към този момент приказваме за споделена стопанска система, натам духа вятърът. Споделено пътешестване е едно, незаконен транспорт е друго ".

Необходимо е разликата да се изяснява непрекъснато, защото в този момент много хора бяха уплашени. Законовите ремонти не засягат споделеното пътешестване, безапелационен бе Симеонов.

По думите на Милтенова от сектора са предложили в текста да бъде записано - който прави по занимание публичен транспорт на пасажери. Според нея това автоматизирано ще изключи споделеното пътешестване.

Според Евелина Божилова, която е админ на фейсбук група за споделено пътешестване сред Пловдив и София, постоянно при споделено пътешестване водачите поемат по-голяма част от разноските за гориво. Тук нямаме написания, ангажиментите стават от врата до врата, екологично е, основават се обществени контакти, добави Божилова. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР