Списъците с пароли като вид идентификационни данни са една от

...
Списъците с пароли като вид идентификационни данни са една от
Коментари Харесай

Кралица Елизабет, лошо зайче, туитър – най-използваните пароли през 2022 г.

Списъците с пароли като тип идентификационни данни са една от най-често търгуваните „ артикули “ в darknet - тъмната мрежа без правила, известна като свободна територия за хакерите.

Ето за какво е толкоз значимо да внимаваме какви пароли използваме до момента в който сърфираме онлайн, както и да ги променяме даже при най-малкото подозрение за корист или теч на информация от сметките ни.

Приложението за онлайн сигурност AtlasVPN разгласява ранглиста с най-използваните думи за пароли, които се трансформират всяка година. Не е изненадващо, че музиката, стрийминг трендовете и звездите са измежду най-разпространените пароли през 2022 година

Миналата година стотици хиляди идентификационни данни са включвали основни думи, свързани с известни персони - Тейлър Суифт, Дженифър Лопес, Бен Афлек и Илон Мъск. Десетият албум на Суифт " Midnights ", за който се оповестява, че е генерирал продажби за 230 млн. $, е довел до потреблението на пароли като taylor, taylor swift, swiftie и midnights 186 000 пъти.

По сходен метод рапърът Bad Bunny като най-стриймвания реализатор в Spotify през 2022 година въодушевява потреблението на bad bunny („ неприятно зайче “), titi и verano като пароли, като последните две са измежду известните му песни и се появяват 141 000 пъти.

Придобиването на Twitter от Елон Мъск въодушевява потреблението на twitter и elon musk като пароли, които се употребяват 74 000 пъти.



Брачният съюз на Дженифър Лопес и Бен Афлек, прочут като Bennifer, е отразен в пароли като jennifer lopez, jlo, ben affleck и bennifer 46 000 пъти.

Нарастващата известност на услугите за стрийминг се демонстрира в пароли като youtube, netflix и hulu, които са определени от 261 000 консуматори в интернет.

Смъртта на английската кралица Елизабет и други вести за кралското семейство предизвикат потреблението на queen, queen elizabeth и royal family като пароли. Общо през 2022 година тези основни думи са употребявани 167 000 пъти, съгласно разнообразни бази данни в тъмната мрежа.

Други постоянно употребявани пароли включват Русия, съветска война, Украйна, украинска война и Тръмп.

Паролите, свързани с обич, семейство, деца, брачна половинка, брачен партньор и гадже, са се появявали общо над 7 милиона пъти. Въпреки че тези пароли са сантиментално, тя нямат задоволително високо равнище на киберзащита и експертите предлагат да не го употребявате.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР